11.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna Shepulova).
Expresné recepty sú niekedy na nezaplatenie. Pomocou nich môžete vyčarovať jedlo alebo dezert, ktorý je naozaj chutný bez väčšej námahy. Presne to je prípad tohto koláča. Dokonca naň nepotrebujete ani rúru.
Nepečené koláče sú pre mnohých ľudí spojené so zlými pocitmi. Gurmáni sladkostí by dokonca mohli povedať, že takýto dezert by sa nemal nazývať koláčom. Tento recept ukazuje, že ide nepochybne o sladkosť, ktorá sa odlišuje od ostatných. Základom sú mäkké piškóty, na ktoré sa naleje citrónová pena. Na ňu sa navrstvia čerstvé jahody a na záver sa poleje želé.
Takýto koláč je ideálny, keď nemáme veľa času na prípravu niečoho sladkého. Takýto jeden plech u mňa doma zmizne za 30 minút a príbuzní kričia o ďalší. Zaujímavé je, že tento recept sa dá pripraviť na mnoho rôznych spôsobov. Stačí len vymeniť príchuť želé a tiež ovocie, ktoré pridáte.
Recept na koláč s želé bez pečenia
Ingrediencie na citrónovú penu:
- 750 ml 30% smotany
- 300 ml horúcej vody
- 2 citrónové želé
Ďalšie ingrediencie:
- 200 g piškót
- 700 ml horúcej vody
- 3 jahodové želé
- 500 g jahôd
Spôsob prípravy
- Piškóty poukladajte na pripravenú formu na pečenie. Do misky nalejte vriacu vodu a rozpustite v nej citrónové želé, nechajte vychladnúť.
- V inej miske vyšľahajte smotanu mixérom. Vychladnutú želatínovú zmes nalejte do pripravenej zmesi a dôkladne premiešajte. Túto zmes nalejte na piškótový základ.
- Jahody opláchnite a rozdeľte na menšie kúsky. Položte ich na citrónovú penu.
- V horúcej vriacej vode rozpustite jahodové želé. Nechajte ho vychladnúť a po vychladnutí nalejte na jahodovú zmes.
- Koláč vložte do chladničky, aby obe zmesi stuhli. Najlepšie je nechať ich tam cez noc. Po tomto čase je dezert pripravený na podávanie.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Najlepší nepečený koláč pod slnkom. Bude sa hodiť na každú párty a vaši hostia si budú pýtať ďalšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.