12.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova).
Kuracie stehná sú jednou z najjednoduchších večerí, ktoré si môžeme pripraviť doma. Kľúčom k úspechu je predovšetkým správna marináda. Práve vďaka nej bude mäso chutiť ešte lepšie. Ako teda pripraviť kuracie stehná v aromatickej bylinkovej marináde?
Kuracie mäso patrí k lacnejším druhom mäsa, takže sa dobre hodí ako infračervená večera. Najlepšie chutí so zemiakmi a zeleninovým šalátom, ale možno vás bude lákať vyskúšať aj iné variácie príloh. V každom prípade je to naozaj vynikajúce. Podľa môjho názoru by však nemala chýbať bylinková marináda a mäso by sa ňou malo natrieť v dostatočnom predstihu.
Kuracie stehná v bylinkovej marináde – recept. Kľúčom k úspechu je čas
Kuracie stehná budú neskutočne chutné, len ak sa postaráte o správnu marinádu. Kľúčové je aj načasovanie. Oplatí sa ju natrieť na mäso deň vopred, aby sa mohla do kurčaťa „zahryznúť“. Garantujeme vám, že si všimnete rozdiel a už nikdy neurobíte inak.
Zloženie:
- 10 kuracích stehien,
- 5 strúčikov cesnaku,
- 4 lyžice smotany,
- 1 čajová lyžička majoránky,
- 1 čajová lyžička bazalky,
- 1 čajová lyžička tymiánu,
- 1 čajová lyžička sladkej papriky,
- 1 čajová lyžička štipľavej papriky,
- soľ,
- korenie,
- olej.
Ako pripraviť kuracie stehná? Príprava krok za krokom
Spôsob prípravy:
- Umyte a očistite kuracie stehná. Nechajte stáť v studenej vode s tromi vrchovatými lyžicami soli jednu hodinu.
- Pripravte marinádu. Do malej misky nalejte štyri polievkové lyžice oleja. Pridajte roztlačený cesnak, sladkú papriku, štipľavú papriku, majorán, bazalku a tymián a dobre premiešajte.
- Stehná vyberte z nálevu a osušte ich papierovou utierkou. Mäso vložte do zapekacej misky. Potom do misky so stehnami nalejte pripravenú marinádu a kurča ňou dôkladne potrite. Odložte na noc do chladničky.
- Keď sa stehná marinujú, predhrejte rúru na 170 stupňov a mäso pečte 45 minút. Potom ich zľahka potrite kyslou smotanou, aby sa koža krásne chrumkavo zapiekla, a pečte ďalšiu štvrťhodinu pri teplote 190 stupňov.
- Podávajte so zemiakmi a obľúbeným šalátom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Šialene šťavnatá bravčové pečené. Aromatický marinovací kúpeľ zaručuje majstrovský výsledok
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.