12.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kiki Dauli).
Kuracie mäso je veľmi obľúbené a populárne. Používame ho na večere, občerstvenie alebo aj na prípravu nátierok, ktoré sú súčasťou raňajok. Jeho príprava nie je zložitá a kombinácia s originálnymi prísadami mu dodáva na charaktere. S týmto receptom si pripravíte rýchlu večeru, ktorá sa bude olizovať po prstoch.
Príprava kurčaťa je taká jednoduchá, že ju zvládne aj človek s malými skúsenosťami s varením. Dá sa podávať na mnoho rôznych spôsobov, a preto sa tak často používa. Predovšetkým sa podáva vo forme chutných a chrumkavých rezňov. Pripravujú sa z neho aj závitky, pridáva sa do domácich tortill alebo sa zapeká so syrom a bylinkami. V podstate nezáleží na tom, ako ho pripravíte. Vždy je chutné a sýte.
Aby sme však spoznali trochu iné chute, pripravili sme tento recept. Predovšetkým je to rýchla možnosť večere. Okrem toho v sebe skrýva jednu ingredienciu, ktorá je naozaj výnimočná. Hovoríme o mede, a práve ten má ďalšiu úlohu, nielen dodať mäsu extra chuť. Okrem toho, že chutí, robí kuraciu kožu zlatistou a chrumkavou. Hotové mäso najlepšie chutí s varenými zemiakmi a jednoduchým domácim šalátom.
Kuracie mäso na mede – recept
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 3 polievkové lyžice medu
- čajová lyžička korenia na kurčatá
- štipka štipľavej papriky
- štipka oregana
- olivový olej
Ďalšie ingrediencie:
- zemiaky
- čerstvý kôpor
- lyžička masla
Spôsob prípravy:
- V prípade potreby očistite a osušte kuracie prsia. Potom ho rozdeľte na menšie kúsky a vložte do misy.
- Do mäsa nalejte med, korenie na kuracie mäso, papriku a oregano. Všetko dôkladne premiešajte, kým sa úplne nespojí.
- Na panvici rozohrejeme olej. Keď je dostatočne horúci, pridajte kuracie mäso. Smažte dozlatista.
- Kým sa kurča smaží, pripravte si zemiaky. Opláchnite ich a ošúpte, voliteľne rozdeľte na menšie kúsky. Uvarte ich v osolenej vode do mäkka.
5. Keď sú uvarené a scedené, zmiešajte ich s nasekaným kôprom a lyžicou masla. Uvarené zemiaky a mäso naaranžujte na tanier a pridajte domáci šalát. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Kuracie stehná v aromatickej marináde. Po pridaní tejto prísady je kožička zlatistá a chrumkavá
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.