Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

V detstve bol nočnou morou. Keby nám ho niekto takto naservíroval, jedli by sme ako blázni

12.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Katinkah). Ružičkový kel je spolu so špenátom jednou z najnenávidenejších druhov zeleniny môjho detstva. Niektorým sa už len z jeho vône robilo nevoľno a...

12.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Katinkah).

Ružičkový kel je spolu so špenátom jednou z najnenávidenejších druhov zeleniny môjho detstva. Niektorým sa už len z jeho vône robilo nevoľno a aj chuť bola často veľmi nežiaduca. Spôsob podávania mal pravdepodobne veľký vplyv na to, že pre mnohých z nás sa ružičkový kel stal nočnou morou, a možno ho niektorí ľudia nemajú radi ani v dospelosti. Niečo nám však hovorí, že keby sme ho dostali v podobe, akú vám tu chceme ukázať, jedli by sme ho, až by nám šiel z uší.

Ružičkový kel úplne inak.
Foto: shutterstock/Katinkah

Ružičkový kel, špenát, brokolica, mliečna polievka. Keď sme boli deti, bola to predovšetkým táto zelenina a jedlá, ktoré nás nútili vstať od stola a utekať čo najďalej. Boli všelijaké veci, ktoré nám nesedeli, niekedy stačila samotná vôňa, aby nás to odradilo od ochutnania (kto vie, možno by to bolo chutné?), niekedy to bol rozmočený vzhľad (to platilo najmä pre špenát, hoci mliečna polievka tiež nie je obzvlášť estetická), niekedy nám jednoducho niečo nechutilo.

Ružičkový kel je moja nočná mora z detstva. Keby mi ho niekto naservíroval v tejto podobe, možno by som zmenila názor

Niektoré z našich kulinárskych nočných môr z detstva sú tak hlboko zakorenené, že aj v dospelosti pri pohľade na tieto potraviny alebo výrobky odvraciame zrak. Ja sa napríklad stále nemôžem presvedčiť o ružičkovom keli. Zdá sa mi však, že keby mi ho niekto naservíroval v podobe, ktorú vám tu chceme predstaviť, zmenila by som názor. Už len pri pohľade na video mám chuť tieto recepty otestovať a konečne sa prekonať. Kto vie, možno prišla chvíľa, aby som túto zeleninu ochutnala?

Objasnime si teda, čo je to za formu. Ide o čipsy z ružičkového kelu. Môžete ich pripraviť na niekoľko spôsobov, sú jednoduché, vyzerajú lákavo a dodajú ružičkovému kelu chrumkavosť. Ako ich pripravíte? Hodíme vám dva veľmi rýchle recepty, ktoré nám padli do oka.

Recepty na čipsy z ružičkového kelu. Chrumkavé, jednoduché a expresné

Prvý recept, na ktorý sme narazili, je od Stelly Drivas, ktorá vedie blog a profily na sociálnych sieťach pod názvom hungry happens. Jej recept obsahuje len dve základné ingrediencie a niekoľko doplnkov, ktoré zvýraznia chuť chipsov.

Ingrediencie:

  • približne 650 g ružičkového kelu,
  • 200 g nasekaného alebo nastrúhaného parmezánu,
  • lyžica olivového oleja,
  • soľ a korenie podľa chuti,
  • granulovaný cesnak podľa chuti.

Spôsob prípravy:

Ružičkový kel prekrojte na polovicu. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie. Posypte nahrubo nastrúhaným parmezánom. Na syr položte plátky zeleniny plochou stranou nadol. Mali by byť blízko pri sebe, ale nie priamo vedľa seba. Každú z nich potrite trochou olivového oleja a posypte soľou, korením a granulovaným cesnakom. Pečte približne 15-18 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Syr by mal získať zlatohnedú farbu. Keď občerstvenie vychladne, nalámte ho na menšie kúsky a máte pripravené čipsy z ružičkového kelu.

Druhý recept je ešte jednoduchší a vyžaduje ešte menej prísad. Našli sme ho na TikToku, ktorý je síce často plný takzvaného koncového internetového obsahu, ale môže byť aj inšpiratívny. Napríklad z kulinárskeho hľadiska. Recept na bruselské lupienky, ktorý tu chceme ukázať, pochádza z účtu ballehurns, ktorý je plný kuchynskej inšpirácie.

Ingrediencie:

  • tucet ružičkového kelu,
  • olivový olej,
  • soľ a korenie podľa chuti.

Spôsob prípravy:

Odstráňte tvrdšie spodky a ošúpte ružičkový kel z listov. Stred si nechajte, môže sa variť samostatne, zatiaľ čo listy sa vložia do misky. Zalejte ich olivovým olejom, osoľte, okoreňte a premiešajte. Ochutenú zeleninu položte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte 15 minút v rúre vyhriatej na 175 stupňov Celzia. Po upečení opatrne preložte lupienky ružičkového kelu do misky. Mali by byť chrumkavé.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Dvanásť „križiakov“ proti rakovine. Na zozname: kapusta, brokolica a ružičkový kel

Nič nepodporuje imunitu lepšie ako ony. Jedzte ich párkrát týždenne a zabudnete na prechladnutie


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Vôbec nie kuriatka. Tieto huby sú ešte lepšie na miešané vajíčka

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Aleksandra Duda). Jeseň je nepochybne obdobím, keď na stoloch kraľujú huby. Dajú sa z nich pripraviť aromatické omáčky, lahodné…

Skutočná klasika medzi jesenným pečivom. S týmto receptom upečiete slivkový koláč behom chvíľky

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rimma Bondarenko). Sezóna sliviek sa pomaly končí, tak prečo ich nevyužiť v kuchyni. Neviete, čo pripraviť? Slivkový koláč je…

Zabudnite na spľasnutú piškótu. Priateľka cukrárka mi prezradila, v čom spočíva tajomstvo

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Towfiqu ahamed barbhuiya). Každá hostiteľka chce, aby jej piškóta bola mäkká a nadýchaná. Takáto vydarená piškóta je ideálnym základom…

V tejto tekutine namočte bravčové mäso. Rezne budú po vyprážaní chutné a jemné

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Radi jete bravčové rezne a chcete ich dokonale pripraviť? Ak chcete, aby boli ešte lepšie a chrumkavejšie,…

Žiadna polievka neposilňuje imunitu tak ako táto. Cesnak je dôležitý, ale nezabudnite na toto korenie

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia Kamysheva). Cesnaková polievka je veľmi obľúbená v našej krajine a keď sa ochladí a začne chladné obdobie, každý…

Auto Trendy

Nemci sú frustrovaní z elektromobilov. Každý tretí majiteľ sa vracia k nafte a benzínu

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Každý tretí nemecký majiteľ elektromobilu sa vracia k spaľovaciemu vozidlu. O nemeckom rozčarovaní z elektromobilov informuje portál denníka Welt s odvolaním sa na údaje najväčšej…

Kedy vymeniť kvapalinu do ostrekovačov za zimnú? Vodiči na toto pravidlo stále zabúdajú

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Kedy by sme mali vymeniť kvapalinu do ostrekovačov? Ak nechcete, aby vás na parkovisku čakalo nepríjemné prekvapenie, radšej si tento termín zapamätajte. Odborníci poukazujú na…

Čo použiť na vyčistenie čalúnenia auta

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Čalúnenie auta je vystavené rôznym druhom nečistôt, od drobných škvŕn až po trvalé stopy po jedle, nápojoch a blate. Mnohí ľudia sa pýtajú, čím vyčistiť…

Alfa Romeo prekvapuje v plus. V roku 2027 sa objaví úplne nový model a nástupcovia Giulie a Stelvia nebudú výlučne elektrické

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Odchádzajúci šéf značky Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato potvrdil uvedenie úplne nového veľkého modelu v roku 2027. Rozptýlil pritom pochybnosti o pohonnom ústrojenstve budúcich generácií modelov…

Audi uvádza na trh novú verziu kompaktného modelu A3 PHEV s elektrickým dojazdom až 143 km

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Audi predstavilo novú plug-in hybridnú verziu modelu A3. V porovnaní so starým modelom inzeruje dvojnásobný elektrický dojazd. Audi predstavilo novú p

Číňania z Leapmotor predstavili v Paríži nové elektrické SUV B10. V Európe sa bude predávať od roku 2025

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - V Paríži bol oficiálne predstavený tretí model Leapmotor na európskom trhu. Očakáva sa, že SUV B10 bude stáť menej ako 30 000 EUR. V Paríži

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov