13.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Amir_v).
Kuracie prsia na večeru nie sú len klasickým receptom s pečivom. Ste zvedaví, ako chutí kuracie mäso v Kórei? V tomto článku vám predstavíme mega recept, ktorý vám vyrazí dych. Navyše je veľmi jednoduchý a určite sa podarí každému.
Nedeľný obed – kuracie prsia na kórejský spôsob. Svetová kuchyňa na vašom stole
Už plánujete nedeľnú večeru? Kórejská verzia kuracích pŕs je príjemnou zmenou v každodennom menu. Ak hľadáte niečo špeciálne, tento recept je určite pre vás. Kórejská kuchyňa je veľmi odporúčaná a čo je najdôležitejšie, okrem chuti získa váš pokrm aj slávnostný vzhľad, práve včas na úspešný nedeľný obed. Banálne jednoduchý recept na toto špeciálne jedlo nájdete nižšie. Je to najlepšia večera z kuracích pŕs, akú som kedy jedla.
Ingrediencie:
- 1 kg kuracích pŕs
- soľ, korenie, cesnak, sladká a pálivá paprika
- niekoľko lyžíc sójovej omáčky
- 1 polievková lyžica sezamového oleja
- 2 PL chilli omáčky
- 1-2 PL kečupu
- 2-3 PL medu
- limetková šťava
- pažítka na ozdobu
Postup:
- Umyte mäso. Nakrájajte ho na kúsky.
- Do hrnca dajte korenie, sójovú omáčku, chilli omáčku, sezamový olej, med, limetkovú šťavu a kečup.
- Premiešajte, priveďte do varu a stiahnite z ohňa.
- Polovicu omáčky nalejte na mäso.
- Mäso dôkladne obaľte a nechajte v chladničke odstáť minimálne dve hodiny.
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Mäso položte na plech na pečenie. Prikryte ho alobalom.
- Pečte 25 – 30 minút. Potom alobal odstráňte a pečte ďalších 25 minút.
- Pred podávaním mäso prelejte zvyšnou omáčkou.
- Posypte nasekanou pažítkou.
Večera s kuracími prsiami na panvici
Jednoduchú večeru z kuracích pŕs si ľahko pripravíte na panvici. Jedlo sa najlepšie podáva so sliezskymi rezancami alebo so zemiakovými knedľami. Recept obohatený o cuketu nám dodá sviežu chuť a ľahký pocit.
Rýchla večera z kuracích pŕs a cukety – priamo z panvice:
Ingrediencie:
- 1 kuracie filé
- soľ, korenie, kari, oregano, sušená sladká a pálivá paprika
- 1 cuketa
- polovica cibule
- niekoľko strúčikov cesnaku
- olivový olej
- približne 80 ml smotany
- 1 PL masla
- petržlenová vňať
Postup:
- Kuracie mäso umyte a osušte. Potom ho nakrájajte na kocky.
- Mäso dôkladne obaľte korením.
- Cuketu umyte a nakrájajte na plátky.
- Cibuľu ošúpte a nakrájajte na kocky.
- Cesnak ošúpte a prelisujte.
- Na panvici rozohrejte olej.
- Cibuľu osmažte.
- Pridajte kuracie mäso. Smažte niekoľko minút.
- Pridajte cuketu a cesnak.
- Dochuťte podľa chuti.
- Dusíte, kým cuketa nezmäkne.
- Prilejte smotanu, premiešajte a priveďte do varu.
- Pridajte nakrájanú zeleninu.
- Jedlo podávajte s obľúbenými rezancami.
Kuracie prsia zapečené so šunkou, paradajkami a syrom
Kuracie prsia zapečené so šunkou a syrom sú veľmi zaujímavou ponukou. Rezne sa môžu podávať so zemiakmi alebo ryžou. Prejdime k realizácii.
Ingrediencie:
- kuracie filé
- soľ, korenie, sušený cesnak
- 1 vajce
- strúhanka
- olej
- niekoľko plátkov šunky
- 1 paradajka
- strúhaný syr
Postup:
- Mäso umyte a nakrájajte na rezne. Rozdrvte ho pomocou tĺčika.
- Ochutíte koreninami a obalíte vo vajci a strúhanke.
- Rezne usmažte. Potom na každý rezeň položíte plátok šunky a umytú paradajku.
- Posypete syrom.
- Rúru predhrejte na 180 stupňov.
- Pokrm pečiete niekoľko minút.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nápad na kurací obed. Vezmem niekoľko ingrediencií a obalím ich v mäse – rodina vylíže taniere
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.