13.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/from my point of view).
Mleté rezne sú jedlo, ktoré dobre poznáme a často sa objavuje v našich domácnostiach. Kráľovské mleté rezne sú však niečo trochu iné. V nich nie je miesto pre strúhanku. Čím by ste ju teda mali nahradiť? Tu je niekoľko návrhov.
Mleté rezne nie sú gurmánskym pokrmom, ale ukázalo sa, že môžu byť. Stačí, ak sa zrieknete strúhanky. Tu je recept na kráľovské mleté rezne, ktoré sa určite stanú trvalou súčasťou vašej domácnosti.
Kráľovské mleté rezne – recept. Inšpirácia pre šialene chutnú večeru
Mleté rezne sú jedlom, ktoré netreba predstavovať. Šťavnaté mäso podávané so zemiakmi a prílohou v podobe šalátu – budú sa vám zbiehať slinky. Ukázalo sa však, že chuť tohto jedla môžete ľahko ešte viac vylepšiť. Ako na to? V prvom rade jednoducho nahraďte strúhanku inou ingredienciou. Tou je ľanové semienko. Okrem výmeny strúhanky sa oplatí pridať aj trochu masla.
Ako pripraviť kráľovské mleté rezne? Príprava krok za krokom
Ingrediencie:
- 500 g mletého mäsa
- 1 vajce
- 1 cibuľa
- 100 g masla
- 1 šálka ľanových semienok rozomletých na jemný prášok
- olej na vyprážanie
- soľ, korenie
Spôsob prípravy:
- Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a osmažíme na rozpálenom oleji.
- Mleté mäso zmiešame s osmaženou cibuľou, vajcom, soľou a korením. Pridajte aj pol šálky mletého ľanového semienka. Všetky ingrediencie vymiešame do jednotnej hmoty.
- Z pripravenej mäsovej zmesi vytvarujte placky a do stredu každej dajte malú lyžičku masla. Ďalším krokom je vytvarovanie rezňov.
- Rezne obalíme v zostávajúcom mletom ľanovom semienku a opečieme na rozpálenom tuku z oboch strán dozlatista.
- Hotové mleté rezne odložte na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby sa zbavili prebytočného tuku.
- Podávajte s obľúbeným šalátom a zemiakmi.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.