15.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Joanna 12).
Premýšľate, aký druh torty pripraviť? Namiesto toho, aby ste opäť piekli klasiku, ako je jablkový koláč alebo škoricový koláč, zvoľte si ľahkú snehovú guľu. Tento dokonale nadýchaný dezert ukradne srdcia aj tým najväčším gurmánom a jediné, čo musíte urobiť, je skombinovať niekoľko ingrediencií a vložiť plech do chladničky.
Nepečené koláče vôbec nie sú horšie ako klasické babičkine koláče. Dokonalým dôkazom je nadýchaná a ľahká snehová guľa, ktorá vás láka už z diaľky. Príprava je triviálna, ale oplatí sa pamätať na detaily. Hlavnú úlohu tu zohrávajú dve ingrediencie.
Dokonalý koláč so snehovými guľami – t. j. šialená pena na sušienkach
Medzi domácimi sladkosťami nesmie chýbať zimný hit, ktorým je bezpochyby koláč so snehovými guľami. Táto nadýchaná a jemná pochúťka krásne vyzerá a rovnako dobre aj chutí. Je ľahká ako sneh vonku, a to vďaka pene vyrobenej len z niekoľkých ingrediencií. Hlavnú úlohu tu zohrávajú najmä dva produkty – želé a smotanový syr.
Pri vytváraní snehovej gule nie je veľa práce. Celý proces nie je zložitý a zvládnu ho aj najväčší nováčikovia. Zloženie je jednoduché a lacné, čo je určite veľkou výhodou. Tým to však nekončí – mali by ste sa pustiť aj do kokosového doplnku a krásnej dekorácie. Práve tu si prídu na svoje kokosové hobliny.
Recept na koláč so snehovými guľami – dezert ideálny na zimné popoludnie
Ingrediencie:
- 50 g sušienok Petit Beurre,
- 2 citrónové alebo hroznové želé,
- 500 ml vody na rozpustenie želé,
- 500 g tvarohu z vedra,
- 2 vrchovaté lyžice práškového cukru,
- balíček vanilkového cukru,
- 250 ml 30 % smotany.
- Ďalšie kokosové hobliny.
Príprava:
- Želé rozpustite v 500 ml vriacej vody a nechajte vychladnúť.
- Do veľkej misy vložte syr, cukor, vanilkový cukor a nakoniec prilejte šľahačku. Všetky prísady miešajte pri nízkych otáčkach, kým nevznikne krémová a nadýchaná hmota.
- Ku koncu miešania po lyžičkách vmiešajte do syrovej zmesi zľahka stuhnuté želé – stále všetko spolu šľahajte. Tip – je dôležité, aby želé už bolo vychladnuté a začalo mierne tuhnúť.
- Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie. Dno vyložte sušienkami. Tip – namiesto sušienok môžete použiť aj okrúhle piškóty – efekt je rovnako chutný a estetický.
- Na sušienky opatrne nalejte tvarohovú zmes a vrch uhlaďte. Tortu prikryte fóliou a vložte na niekoľko hodín do chladničky.
- Nakoniec tortu so snehovými guľami ozdobte kokosovými hoblinami. Torta je teraz pripravená na podávanie, vychutnajte si ju!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
S prípravou tohto koláča nečakajte na špeciálnu príležitosť. Jedna tácka rozhodne nestačí
Za tento nepečený koláč mi poďakujete. Neexistuje lepší dezert, ktorý môžete pripraviť za 15 minút
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.