16.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/pic_to_eat).
Jablkový koláč je jedným z najpopulárnejších a najobľúbenejších koláčov na Slovensku. Je to jednoduchý a nekomplikovaný recept a jeho chuť sa nedá napodobniť. Našli sme pre vás recept na výnimočný jablkový koláč – jeho tajomstvo spočíva v jednej prekvapivej ingrediencii.
Väčšina z nás má svoj obľúbený recept na jablkový koláč. My sme našli osvedčený klasický recept s jednou tajnou prísadou. Tou tajomnou prísadou je bravčová masť, ktorú možno nahradiť maslom. Je to babičkin trik, ktorý vždy funguje!
Recept na jablkový koláč so škoricou. Tajomstvo spočíva v jednej zložke
Príprava:
- Jablká ošúpeme a nakrájame na štvrtiny, vyrežeme z nich aj jadrovníky. Nakrájajte ich na menšie kúsky a vložte do širokého hrnca alebo hlbokej panvice.
- Pridáme cukor a škoricu, smažíme približne 20 minút a miešame, kým jablká nezmäknú a nezačnú sa rozpadať.
- Do múky pridajte na kocky nakrájané studené maslo, prášok do pečiva, cukor a vanilkový cukor.
- Všetky prísady spojíme do hladkého cesta, ku koncu pridáme vajce.
- Cesto rozdeľte na polovicu a obe polovice vložte do mrazničky asi na 15 minút.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov C. Pripravte si obdĺžnikovú formu s rozmermi 21 x 27 cm alebo štvorcovú formu s rozmermi 24 x 24 cm. Možno použiť aj tortovú formu s priemerom 26 cm.
- Vyberte jednu polovicu cesta z mrazničky, nakrájajte ju nožom na plátky a vyložte nimi dno formy. Navrch poukladajte jablká.
- Na jablká nastrúhajte zvyšné cesto. Vložte jablkový koláč do rúry a pečte približne 50 minút alebo do zlatista. Upečený jablkový koláč posypeme práškovým cukrom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Recept na zebrový koláč, ktorý poteší aj tých najväčších odporcov dezertov. Jednoduché, ale chutné
Palacinky bez gramu múky? Ak do cesta pridáte túto prísadu, vyjde nadýchané, ľahké a…. zdravé!
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.