16.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/monticello/New Africa).
Domáce palacinky sú pokrmom, ktorý má rád takmer každý. Namiesto prípravy tradičného cesta sa však rozhodnite pre zdravú a zaujímavú variáciu. Stačí vymeniť múku za iný výrobok – vďaka tomu budú palacinky chutné, pružné a tenké.
Tento recept na palacinky pozná takmer každý, ale naša variácia cesta je skutočným majstrovským kúskom. Pozrite sa, čo pridať namiesto múky, a pocítite rozdiel v chuti a štruktúre palaciniek. Vychádzajú ľahké, tenké a mimoriadne jemné.
Palacinky inak. Nahraďte múku touto ingredienciou a cesto bude oveľa lepšie.
Palacinky sú kulinárskym klišé, ale ako sa ukázalo, nie každý pozná recept na ich dokonalú verziu. Preto stojí za to preskúmať zaujímavú a originálnu verziu, kde namiesto múky nájdeme úplne iný produkt. Prášková náhrada ovplyvní nielen chuť, ale aj vyprážanie a výslednú štruktúru, ktorá, netajme sa, je vynikajúca!
Základom klasických palaciniek sú vajcia, mlieko, perlivá voda a, samozrejme, múka. Posledný produkt sa však oplatí vymeniť za krupicu, vďaka ktorej je pokrm nebesky chutný. Má to však jeden háčik – krupica sa musí predtým asi 30 minút namáčať v mlieku. Žiadne obavy, ubezpečujeme vás, že takáto úprava stojí za tú obeť.
Recept na palacinky bez múky – pridajte krupicu a vychutnajte si šialenú chuť
Ingrediencie:
- 3/4 šálky krupice,
- pohár mlieka,
- čajová lyžička vanilkovej esencie,
- 2 vajcia,
- čajová lyžička cukru,
- štipka soli,
- 3 lyžice rozpusteného masla alebo oleja.
Spôsob prípravy:
- Začneme krupicovou kašou. Zalejeme ju mliekom a necháme 30 minút odpočívať – počas tejto doby kaša krásne napučí.
- Krupicu preložíme do väčšej misy, pridáme vajcia, soľ, cukor, rozpustené maslo a nakoniec vanilkovú esenciu. Tip – esenciu môžete nahradiť vanilkovými zrnkami alebo napríklad sirupom.
- Všetky prísady dôkladne premiešajte.
- Takto pripravené krupicové cesto smažte po častiach na rozohriatej suchej panvici. Tuk nie je potrebný, pretože sme ho už do cesta pridali.
- Palacinky vyprážame z oboch strán dozlatista.
- Keď sú palacinky hotové, môžeme ich podávať – odporúčame pridať domáci džem alebo marmeládu, puding, klasickú tvarohovú plnku alebo štedrú porciu ovocia. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tajná prísada do lievancov. Po usmažení sa jednoducho rozplývajú na jazyku
Slané palacinky, ktoré očaria každého gurmána. Pridanie tohto syra dokonale zvýrazní ich chuť
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.