20.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/stockcreations).
Predstava rýchlej a lacnej večere vôbec nemusí byť nudná. Ak máte málo času a predovšetkým nápadov, pozrite si tento recept. Skôr ako sa pustíte do jeho prípravy, zistite, čo robiť, aby kuracie prsia zostali šťavnaté.
Príprava večere je niekedy celkom náročná. O triky nie je núdza, ale nie vždy máme čas alebo príležitosť ich všetky vyskúšať. Medzi nápadmi na lacnú a rýchlu večeru kraľujú kuracie prsia. Na čo by ste si mali dať pri jeho príprave pozor? Ako upiecť kuracie prsia bez toho, aby bolo suché?
Nápad na lacnú a rýchlu kuraciu večeru. Čo by ste mali urobiť, aby bolo kuracie mäso šťavnaté?
Kľúčom k úspechu pri príprave kuracích pŕs je ich predchádzajúca marináda. To zabezpečí, že mäso bude mať skvelú chuť a pri pečení alebo vyprážaní bude šťavnaté. Kuracie prsia na večeru jednoducho vložte do misky alebo vrecka, pridajte marinádu, ktorú ste si vopred pripravili, uzavrite a odložte aspoň na 15 minút a najlepšie na hodinu. Ak máte čas, vložte mäso do marinády a dajte ho do chladničky na celú noc.
Okrem marinády je dôležité aj načasovanie a správny spôsob vyprážania alebo pečenia. To zabezpečí, že rýchla kuracia večera vyjde dokonale. Na čo by ste mali dávať pozor? Mäso nesmie byť studené, a teda čerstvo vytiahnuté z chladničky. Malo by mať izbovú teplotu. Takisto panvica a rúra by mali byť predhriate. Ako upiecť kuracie prsia, aby neboli suché? Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia, vložte prsia do rúry na pečenie a prikryte ich hliníkovou fóliou, pokrievkou alebo zabaľte do rukáva v závislosti od receptu. Stačí 20-30 minút v rúre. Keď ho vyberiete, nechajte mäso odpočívať asi 5 až 10 minút. Prsia tak zostanú šťavnaté.
Nápad na rýchlu večeru? Urobte kuracie prsia zapečené pod šampiňónmi a syrom
Neviete, čo si dať na večeru? Rýchla, jednoduchá a predovšetkým lacná neznamená, že bude nudná. Vyskúšajte tento nápad na rýchlu kuraciu večeru, ktorá chutí ako jedlo zo špičkovej reštaurácie. Čo potrebujete na prípravu kuracích pŕs so šampiňónmi a syrom?
- 2-3 kuracie prsia
- 200 g šampiňónov
- 200 g žltého syra alebo mozzarelly
- 1 cibuľa
- 1 stredne veľká mrkva
- 4 strúčiky cesnaku
- 1-2 PL majonézy
- korenie: po 1 čajovej lyžičke sladkej papriky, pálivej papriky, bazalky, tymiánu a oregana
- 2 lyžice repkového alebo olivového oleja
- 1 PL masla
- soľ a korenie podľa chuti
Príprava:
- Kuracie prsia rozdeľte na rovnaké porcie. V prípade potreby odstráňte chrupavky a blany. Vložte do vrecka. Pridajte feferónky, sladkú papriku, trochu soli a korenia a prelisovaný cesnak a olej. Vrecko uzavrite a mäso „masírujte“, aby sa marináda dôkladne rozotrela. Odložte do chladničky na približne hodinu alebo najlepšie na celú noc.
- Huby nakrájajte na tenké plátky, mrkvu a cibuľu na kocky. Na panvici rozohrejeme maslo a huby opečieme dozlatista.
- Rúru predhrejte na 200 stupňov.
- Vyberte huby z panvice, podľa potreby pridajte maslo a orestujte cibuľu a mrkvu. Po minúte pridajte huby, dochuťte soľou a korením a niekoľko minút prikryté duste.
- Marinované kuracie mäso (pri izbovej teplote) vložte do nádoby odolnej voči rúre. Prikryte a vložte do rúry na približne 10 minút.
- Vyberte z rúry a každé prsia potrite trochou majonézy. Navrch položíme dusenú zeleninu, posypeme bylinkami a syrom. Nádobu neprikrývajte.
- Vráťte ich do rúry a pečte približne 20 minút, kým sa syr nerozpustí a nezozlátne.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Rýchla večera s kurčaťom v hlavnej úlohe. Potrite ho touto sladkou prísadou a za 5 minút je preč
Najlepší recept na dusenú bravčovú krkovičku. Vyjde jemná a šťavnatá
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.