21.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JoWen Chao).
Príprava polievok na základe vývaru nie je žiadnou novinkou. Veď už roky jeme horúci vývar, ktorý sa zvyčajne varí s týmto mäsom. Táto polievka dokonca vybočuje z tejto klasiky a prekvapuje svojou bohatou chuťou. Prísady, ktoré sa do nej dávajú, môžu veľmi prekvapiť. Celé sa to však ukáže ako naozaj chutné.
Husté a chutné polievky sú snom mnohých ľudí. Platí to najmä v zime, keď vonku nie je najlepšie počasie. Takýmto pokrmom sa môžete zahriať zvnútra a zároveň si celkom dobre zaplniť brucho. Hoci poznáme veľa takýchto polievok, niekedy príde vhod aj trochu osvieženia. Táto kuracia polievka je v našej kuchyni niečím novým a nezvyčajným. Svojím zložením môže prekvapiť každého gurmána. Keď som ju videla prvýkrát, nemohla som uveriť, aká chutná je takáto kombinácia.
Chuť polievky s kuracím mäsom a kukuricou je jedinečná. Hoci kombinácia týchto dvoch ingrediencií nie je nič šokujúce, ale pridaním mlieka môže byť. Okrem tejto tekutiny sa pridáva aj sladká smotana, ktorá celku dodáva jemný nádych. Aby chuť tohto pokrmu nebola nevýrazná, je dobré pridať doň trochu štipľavej papriky.
Recept na polievku z kuracieho mäsa a kukurice
Ingrediencie:
- 1 l vývaru
- 500 g kuracích pŕs
- cibuľa
- 4 väčšie zemiaky
- konzerva kukurice
- 2 PL oleja
- 200 ml mlieka
- 100 ml 30% smotany
- polievková lyžica masla
- polovica citróna
- pol čajovej lyžičky mletej papriky
- čajová lyžička sladkej mletej papriky
- soľ
- korenie
- petržlenová vňať na ozdobu
Spôsob prípravy:
- Kuracie prsia dôkladne očistite a nakrájajte na malé kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno, zemiaky ošúpeme, opláchneme a tiež nakrájame na menšie kúsky.
- V hrnci rozohrejeme olej spolu s maslom, keď je tuk horúci, vhodíme cibuľu a orestujeme ju dozlatista. Nezabudnite ju z času na čas premiešať.
- K orestovanej zelenine pridajte mäso a za stáleho miešania smažte do zhnednutia.
- Do zmesi cibule a kurčaťa nalejte vývar a pridajte zemiaky. Varíme na miernom ohni, kým zemiaky nezačnú mäknúť. Keď sú zemiaky mäkké, pridajte scedenú a opláchnutú kukuricu. Všetko varte ďalších 10 minút.
- Zmiešajte mlieko so smotanou a naberačkou vývaru a prilejte do polievky. Všetko zohrievajte asi 3 minúty, nenechajte ho zovrieť.
- Nakoniec polievku ochuťte oboma paprikami, soľou, korením a citrónovou šťavou. Podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Toto je polievka, ktorá sa nepodobá žiadnej inej. Zjedzte ju a za týždeň schudnete niekoľko kíl
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.