23.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Zu Kamilov).
Niektorí ľudia sa pri pomyslení na pečeň otriasajú odporom, iní ju milujú. To, ako ju vnímame, závisí najmä od jej chuti a spôsobu prípravy. Aj keď ste pečeň ešte nikdy nejedli, existuje jeden trik, vďaka ktorému si ju zamilujete.
Mnohí ľudia nemajú radi pečeň, pretože keď ju ochutnali, bola tvrdá, suchá a zle ochutená. Kľúčom k úspechu je osvedčený recept a znalosť kulinárskych trikov, aby sa mäso rozplývalo v ústach. O jej konzumácií sa oplatí presvedčiť, pretože je zdrojom železa, zinku a vitamínov A a B. Ak ste boli doteraz voči tomuto jedlu skeptickí, je načase to zmeniť.
Čo môžete urobiť, aby sa pečeň pri vyprážaní nerozsypala? Vyskúšajte trik s múkou
Tradičná pečeň sa pripravuje len z niekoľkých zložiek. Recept je triviálny, ale v rozpore so zdaním sa pokrm ľahko kazí. Čo potrebujete na prípravu pokrmu?
- 400 g bravčovej pečene,
- 4 cibule,
- 2,5 šálky mlieka,
- olej na vyprážanie,
- Soľ.
Najprv umyte pečeň pod studenou vodou. Vložte ju do vysokej nádoby, napríklad do hrnca alebo misy, zalejte ju mliekom a nechajte ju pol hodiny odstáť. Po uplynutí tejto doby mäso osušte papierovou utierkou. Je to dôležité, pretože ak vlhkú pečeň položíte na horúci olej, tuk začne prskať na všetky strany. Dobrým spôsobom je aj obalenie mäsa v múke. Neovplyvní to jeho chuť a tento trik používali už dávno naše babičky.
Ako sa smaží pečeň s cibuľou? Bude to vyzerať a chutiť vynikajúco
Cibuľu opečte na panvici. Keď zosklovatie, pridajte vopred pripravenú pečeň. Prikryte a duste 10 minút. Je to dôležité, pretože pokrievka zabezpečí rovnomerné prepečenie mäsa. Najdôležitejším krokom je však pridanie soli. Väčšina ľudí si vnútornosti nasolí ešte predtým, ako ich hodí na panvicu, prípadne počas vyprážania. Je to chyba, ktorá spôsobuje, že pečeň je tvrdá a nechutná. Soliť by sa mala až pred podávaním. Potom bude mäkká a chutná.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pečeň bude dokonalá. Pred vyprážaním urobte jednu vec
S mamou sme sa pohádali o fašírky. Koľko vajec pridať do mletého mäsa? Pomery sú jasné
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.