23.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/amberto4ka).
Expresný čokoládový koláč nahradí babičkine koláče a zložité pečivo. Recept je povestnou hračkou, pretože stačí skombinovať niekoľko prísad a do misy hodiť ovocie. Výsledok je nesmierne pôsobivý, a to všetko vďaka dokonalému sladkokyslému duetu. Stačí vám na to 30 minút, ale pozor, koláč zmizne z pekáča ešte rýchlejšie!
Domáce pečenie je pre niekoho veľmi jednoduchá vec, zatiaľ čo pre iného je to skutočný výkon a povinnosť. Nech už sú vaše schopnosti akékoľvek, tu je recept na expresný čokoládový koláč, ktorý sa hodí na každý deň a každý sviatok. Na prípravu a pečenie stačí pol hodiny.
Recept na čokoládový koláč za 30 minút, ktorý zmizne z plechu ešte rýchlejšie
Snívate o domácej, bacuľatej a sladkej torte, ale nechce sa vám tráviť hodiny v kuchyni? Namiesto hľadania medzi receptami starých mám sa rozhodnite pre originálnu a expresnú čokoládovú tortu. Nielenže je to šialene sladká pochúťka, ktorá vás zachráni pred neohlásenými hosťami, ale je to aj spoľahlivá metóda, vďaka ktorej sa nikdy nestane, že by ste sa ocitli v pomykove!
Recept na čučoriedkový koláčik je recept, ktorý v teste obstál na výbornú, a to v každom ohľade. Najväčšia výhoda spočíva v samotnej príprave, pretože stačí pripraviť krémové a nadýchané cesto a potom do neho nasypať ovocie – najlepšie čučoriedky alebo maliny. Takýto koláč sa doslova rozplýva v ústach a uspokojí aj náročnú svokru.
Čokoládový koláč s ovocím. Každá omrvinka tohto koláčika je majstrovské dielo
Zloženie:
- 3 vajcia z voľného chovu,
- 80 g masla,
- 250 g celozrnnej múky,
- 300 g horkej čokolády,
- 3/4 šálky hnedého cukru,
- pol čajovej lyžičky soli,
- šálka vlašských orechov (nepovinné),
- hrsť čučoriedok.
Spôsob prípravy:
- Do misky, ktorá sa vloží do vodného kúpeľa, vložte maslo a pridajte nalámanú čokoládu.
- Misku so surovinami postavte nad hrniec s vriacou vodou. Všetko miešajte, kým sa krásne nespojí a nerozpustí. Odstavte, aby vychladla.
- Vajcia vyšľahajte s cukrom a soľou do svetlej a nadýchanej peny. Teraz znížte rýchlosť a tenkým prúdom prilievajte rozpustenú čokoládu.
- Všetko miešajte do hladka.
- Postupne pridávajte preosiatu múku. Pridajte orechy. Premiešajte.
- Pripravte si formu. Vyložte ju papierom na pečenie.
- Zmes vložte do formy. Na vrch pridajte čučoriedky a zakryte ich zvyškom cesta.
- Pečte približne 20-25 minút pri teplote 180 stupňov.
- Nakoniec nechajte koláč vychladnúť a ozdobte ho práškovým cukrom, nech sa páči!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Čokoládová torta so sladkým krémom a hruškami
Makový koláč, ktorý sa vždy podarí? Nemusíte ani predhrievať rúru
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.