28.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Brent Hofacker).
Nadýchané koláčiky plnené krémovou čokoládovou hmotou a posypané drvenými lieskovými orieškami by sa dali nazvať dielom cukrárskeho umenia. Pochúťky inšpirované ikonickými pralinkami Ferrero Rocher očaria aj najväčšieho odporcu sladkostí.
Často máme chuť na „niečo malé“ v sladkej verzii. Domáce muffiny s rozprávkovo lahodným čokoládovým krémom sú na to ako stvorené. Chutia oveľa lepšie ako muffiny kúpené v obchode alebo tie z hotovej zmesi. Nižšie uvedený recept sa bude hodiť najmä tým, ktorí si chcú niečo chutné upiecť sami bez zbytočnej straty času.
Recept na koláčiky s čokoládovým krémom a lieskovými orieškami. Dezert inšpirovaný slávnymi pralinkami je pastvou pre chuťové bunky
Čokoládové koláčiky s čokoládovo-orieškovým krémom sú úžasným dezertom pre malých aj veľkých gurmánov. Sú inšpirované slávnymi pralinkami a potešia svojou nadýchanou štruktúrou a jednoduchosťou prípravy. Tieto dobroty sa nedajú ochutnať len raz – stačí jedno zahryznutie, aby ste si ich zamilovali!
Ingrediencie na koláčiky:
- 250 ml mlieka,
- 320 g pšeničnej múky,
- 110 g cukru,
- 1 vajce,
- 120 ml rastlinného oleja,
- 15 g vanilkového cukru,
- 4 lyžičky tmavého kakaa,
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva.
Ingrediencie na čokoládovú náplň:
- 100 g čokoládového krému, napr. Nutella,
- 100 g mäkkého masla,
- 5 lieskových orieškov.
- 100 g čokoládového krému,
- drvené lieskové oriešky.
Cupcakes à la Ferrero Rocher. Spôsob prípravy
V prvom kroku pripravte nadýchané koláčiky. Do misky dajte múku, obyčajný a vanilkový cukor, kakao a prášok do pečiva. Všetko spolu premiešajte a potom v druhej miske zmiešajte mokré prísady: mlieko, vajce a olej. Dôkladne premiešajte a do zmesi pridajte suché prísady preosiate cez sito. Všetko opäť premiešajte, najlepšie kuchynskou paličkou.
Vzniknutú zmes nalejte do formičiek na koláčiky, vložte do rúry a pečte približne 15-20 minút pri teplote 200 °C. Kým koláčiky kysnú, pripravte si sladký krém. Na tento účel zmiešajte mäkké maslo s Nutellou alebo iným čokoládovým krémom.
Do stredu upečených a vychladnutých koláčikov urobte malý zárez. Do vzniknutého otvoru nalejte sladký krém a pridajte jeden lieskový oriešok. Teraz už zostáva len ozdobiť vrch muffinov maslovým krémom z vrecúška na vytláčanie. Nakoniec muffiny posypte drvenými lieskovými orieškami. Dezert je pripravený na vychutnanie. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Palacinky s touto náplňou vám ani nenapadnú. Opakujem ich každý týždeň
Recept na čokoládové muffiny za 15 minút. Dokonale sladučké a jemné – rozplývajú sa v ústach
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.