28.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Nataliia Maksymenko).
Marináda na mäso je cestou k úspechu alebo úplnému neúspechu. Dnes vám však povieme, ako pripraviť najlepšiu marinádu na kuracie mäso, vďaka ktorej bude mäso šťavnaté a naozaj chutné. Stačí vám biela prísada a niekoľko prísad a pripravíte tú najchutnejšiu večeru.
Šťavnaté a jemné kurča pečené v rúre je najlepším nápadom na večeru, keď chcete svojim blízkym dopriať niečo výnimočné. A hoci pečené kurča neznie ako niečo extra, vďaka našej marináde sa vám stehná alebo krídla takmer rozplynú v ústach. Kľúčom prekvapivo vôbec nie je korenie, ale položka, ktorú máte s najväčšou pravdepodobnosťou vo svojej chladničke. Všetko je to o jogurte – jogurtová marináda robí kuracie mäso oveľa chutnejším.
Najlepšia marináda na kuracie mäso – zoberte si jednu zložku z chladničky
- 1,5 šálky prírodného jogurtu,
- 3 strúčiky cesnaku,
- šťava z polovice citróna,
- soľ, korenie, obľúbené bylinky,
- kuracie mäso – stehná, stehná, krídla.
Kuracie mäso marinované v jogurte – ako na to:
- Do misky nalejeme jogurt. Pridáme cesnak pretlačený cez lis. Pridáme citrónovú šťavu (môžeme nahradiť vínnym alebo jablčným octom). Pridáme korenie a dôkladne premiešame. Odporúčam pridať trochu sladkej a pálivej papriky a kari korenia, ale môžete použiť akékoľvek korenie, ktoré máte najradšej.
- Kuracie mäso očistite a osušte. Potom ho vložte do misky s jogurtom tak, aby bolo celé ponorené. Misku zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky na niekoľko hodín alebo najlepšie na noc.
- Pred pečením vyberte kurča z marinády. Neutierajte ju, ale uistite sa, že z mäsa odtiekla. Potom mäso položte na plech alebo do pekáča a podľa chuti pridajte obľúbené korenie. Pred vložením mäsa do rúry ho nezabudnite nechať zohriať na izbovú teplotu.
- Kuracie mäso vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Čas pečenia upravte podľa toho, aký druh mäsa pečiete. Kuracie štvrťky sa budú piecť jednu hodinu, stehná alebo stehienka približne 45 – 50 minút, rovnako ako krídla.
Takéto kuracie mäso je v mojej rodine vždy hitom. Niekedy do jogurtu pridávam trochu omáčky Sriracha alebo dve lyžice sójovej omáčky. Nedávno som však pripravila niečo podľa mňa fantastické. Nemala som citrónovú šťavu a došiel mi aj ocot. Namiesto toho som do marinády pridal šťavu z uhoriek. Kyselina z uhoriek spôsobila, že vlákna mäsa sa počas marinovania uzavreli a mäso bolo po upečení božsky jemné.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako dlho môže kurča ležať v mrazničke? Po uplynutí tejto doby je lepšie ho vyhodiť do koša
Červená škvrna na mäse. Často vyvoláva obavy a len málo ľudí vie, odkiaľ vlastne pochádza
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.