29.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/GreenArt).
Hľadáte nápad na rýchly a jednoduchý dezert? Toto je ideálny čas na vytiahnutie lístkového cesta z chladničky. Po pridaní smotany a obľúbeného ovocia vznikne dokonale sladká kombinácia chutí. Nižšie vám vysvetlíme, ako si pripraviť chutné občerstvenie.
Sme uprostred zimy, ale niektorí ľudia už túžia po lete – teplom, slnečnom počasí a sladkých ovocných dezertoch. Zatiaľ si môžeme dopriať domáce pečivo s použitím mrazeného ovocia. Sú mimoriadne chutné a hlavne jednoduché na prípravu.
Expresný dezert z lístkového cesta, krému a mrazeného ovocia. Po upečení je to božská pochúťka
Už dlho je známe, že lístkové cesto je v kuchyni „povinnou výbavou“. Dá sa použiť na slané aj sladké občerstvenie. Určite si urobte zásobu jedného balenia, ak chcete pripraviť triviálny dezert, ktorý zaujme každého milovníka koláčov. Tento recept sa vám bude hodiť, ak vám na dvere zaklopú neohlásení hostia alebo ak dostanete náhlu chuť na sladké. Len s niekoľkými ingredienciami dokážete vykúzliť pochúťku, aká nemá obdobu. Veľa šťastia!
Ingrediencie:
- 375 g lístkového cesta (1 rolka),
- 250 g mrazeného ovocia,
- 3 PL bieleho cukru alebo erytrolu,
- 100 g 18-percentnej alebo 30-percentnej smotany,
- 1 žĺtok,
- hrsť mandľových vločiek,
- práškový cukor na posypanie.
Lístkové cesto zapečené s ovocím. Spôsob prípravy
Na zohriatu panvicu navrstvite mrazené ovocie. Môžu to byť jahody, maliny, čerešne alebo aj čučoriedky. Panvicu prikryte, aby ovocie rýchlejšie pustilo šťavu. Po niekoľkých minútach prisypte cukor a miešajte, kým nevznikne hustá hmota.
Rozvaľkajte lístkové cesto a dôkladne ho potrite krémom. Na každej strane necháme tenký, nepotretý pás. Na krém navrstvíme mierne vychladnutú ovocnú zmes. Rozotrite ju po celej ploche, potom cesto zrolujte a potrite rozšľahaným žĺtkom.
Lístkové cesto položte na plech a vložte do rúry. Pečte pri teplote 190 °C približne 20 minút. Po tomto čase dezert vyberte a nechajte vychladnúť. Nakoniec ich poprášte práškovým cukrom a posypte mandľovými vločkami. Chrumkavú roládu nakrájajte na menšie kúsky a vychutnajte si jedinečnú ovocnú chuť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Bleskový koláč len z troch ingrediencií. Tento recept vás zachráni, keď čelíte neohláseným hosťom
Potrebujete len jablká, múku a tri ďalšie prísady. Pripravíte tak rýchly dezert rýchlosťou svetla
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.