Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Mäso už nikdy nebude tvrdé. Do omáčky stačí pridať tri polievkové lyžice

6.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: freepik/freepik). Guláš je veľmi obľúbené jedlo na jedno použitie. Je ideálny na večeru pre celú rodinu a dá sa pripraviť aj na niekoľko dní....

6.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: freepik/freepik).

Guláš je veľmi obľúbené jedlo na jedno použitie. Je ideálny na večeru pre celú rodinu a dá sa pripraviť aj na niekoľko dní. Poteší chuťou kombinácie omáčky a príloh. Tajomstvo úspešného guláša však spočíva v kvalitnom mäse. Osobitnú pozornosť treba venovať tomu, aby nebolo tvrdé a gumové. Našťastie existujú domáce spôsoby, ako zabezpečiť, aby bolo mäso vždy mäkké a šťavnaté. Odporúčame jeden z nich.

Na to, aby bolo mäso v guláši vždy mäkké a šťavnaté, stačí jeden trik. Čo by ste mali urobiť?
Foto: freepik/freepik

Správne pripravené mäso je kľúčom k tomu, aby bol guláš chutný pre každého. Malo by byť mäkké a zároveň šťavnaté. Najhoršie, čo sa môže stať, je chutná omáčka so suchým, tvrdým alebo gumovým mäsom. Kúsky, ktoré sa donekonečna prežúvajú, pravdepodobne nebudú nikomu chutiť. Dá sa s tým niečo robiť? Našťastie áno, a to doslova za pár minút.

Na toto treba myslieť pri príprave guláša

Ak chcete pripraviť guláš, ktorý bude skutočnou pastvou pre chuťové bunky, mali by ste mať na pamäti niekoľko vecí, ktoré rozhodnú o tom, či bude jedlo chutné. Práve správne kroky rozhodnú o tom, či si na tomto obľúbenom jedle z jedného hrnca pochutnajú všetci členovia domácnosti. Čo sa oplatí mať na pamäti?

  • Základom je výber kvalitného mäsa, bez ktorého nie je šanca na chutný pokrm a nepomôže ani šialená omáčka. Najdôležitejšie je vybrať kvalitné mäso. Či už by malo ísť o dusenú hydinu, bravčové mäso alebo niečo iné, mäso musí byť čerstvé a bez prepečenia.
  • Správne krájanie mäsa, pretože čerstvý a kvalitný výrobok nestačí. Treba dbať aj na správnu prípravu mäsa. Ovplyvní to chuť, ako aj šťavnatosť pokrmu. Je dobré to urobiť pozdĺž a nakrájať na pomerne veľké kocky. Vďaka tomu bude guláš mimoriadne jemný, zamatový a zároveň mäkký.
  • Správny výber prísad. Je samozrejmé, že mäso je základom guláša, ale oplatí sa dbať aj na kvalitu ostatných prísad. Odporúča sa používať aromatické korenie, ktoré zvýrazní chuť pokrmu. Cesnak, cibuľa a vhodné bylinky sa výborne hodia k chuti mäsa. Okrem toho sa pridá nakrájaná zelenina, omáčka a chutné jedlo z jedného hrnca je hotové.
Základom je výber kvalitného mäso, správne nakrájanie a správny výber prísad.
Foto: pixabay/FlorinBirjoveanu

POZRI TIEŽ: Táto bezmäsitá večera vás ohromí. Tofu kotlety v chrumkavom obale prevyšujú tradičné bravčové kotlety

Čo môžete urobiť, aby bol guláš vždy mäkký a chutný?

Dávajte si pozor na každú fázu prípravy guláša, aby bol chutný a šťavnatý. Preto sa oplatí poznať jednoduchý spôsob, ako to zabezpečiť. Navyše sa hodí na všetky druhy mäsa. Stačí jednoduchý úkon, vďaka ktorému bude mäso, ktoré pripravujete na guláš, mäkké a bez námahy. To zaručí guláš, ktorý sa bude rozplývať v ústach.

To všetko vďaka jablčnému octu. Tento nenápadný produkt pôsobí na mäso bleskovo a dodáva mu jemnosť a šťavnatosť. Kyselina obsiahnutá v octe zabraňuje vytekaniu šťavy z kúskov mäsa. Výsledkom je, že sa mäso uvarí vo vnútri, čím sa stane rýchlejšie krehkým, šťavnatejším a chutnejším.

Jablčný ocot pôsobí na mäso bleskovo a dodá mu jemnosť a šťavnatosť.
Foto: shutterstock/Dmitrij Ivanov

Do už mierne opečeného mäsa pridajte 2-3 polievkové lyžice. Znížte teplotu a všetko na panvici premiešajte. Prikryté dusíte, kým sa nevytratí špecifická vôňa octu. Až potom môžete pridať zvyšné produkty a celý pokrm dokončiť. Tento jednoduchý postup zabezpečí, že mäso bude dokonale mäkké a vy to pocítite už pri prvom súste.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako správne krájať mäso? Bežná chyba vám zničí každý guláš a dusené mäso

Za takúto polievku by ste mohli predať svoju dušu. Ako pripraviť najlepší guláš? Mäso je kľúčové, prezradíme, aké si vybrať


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Ako správne strihať orchidey? Pomôže vám to udržať vaše kvety v najlepšej kondícii

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Stanislav71). Majestátne kvety orchideí priťahujú pohľad a dodávajú interiéru jedinečné čaro. Pri správnej starostlivosti môžu kvitnúť takmer po celý…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Ako odstrániť nálepky zo skla? Domáce prostriedky na poháre a taniere bez lepidla

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Rebeca Bolanos). Na novom riade sa často nachádzajú nálepky výrobcu, ktoré sa nedajú tak ľahko odstrániť. Zanechávajú po sebe…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov