6.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nesavinov).
Polievka z lacnej zeleniny, konkrétne zemiaková polievka. Je chutná, sýta a veľmi jednoduchá na prípravu, navyše je naozaj lacná. Dá sa pripraviť na rôzne spôsoby a vždy bude chutiť výborne. Tu je recept, ktorý sa u mňa doma udomácnil natrvalo.
Zemiaková polievka je skvelou možnosťou lacnej večere pre celú rodinu. Hoci si väčšina ľudí myslí, že ju nezje, mýlia sa. Nenájdete inú polievku, ktorá by vás tak zasýtila ako táto. Tu je niekoľko tipov, ako pripraviť túto šialene chutnú zemiakovú polievku.
Zemiaková polievka, recept na lacnú večeru. Chutí jednoducho šialene
Zemiakovú polievku možno pripraviť v mäsovej aj vegetariánskej verzii. Obe budú naozaj chutné. Ak teda chcete bezmäsitú verziu, stačí vynechať živočíšne prísady alebo ich nahradiť rastlinnými ekvivalentmi.
Ingrediencie:
- 1 kg zemiakov,
- 2 mrkvy,
- 1 petržlenová vňať,
- 1/4 zeleru,
- 2 litre zeleninového alebo mäsového vývaru,
- 2 PL masla,
- 150 g 18% smotany,
- soľ a korenie,
- majoránka,
- bobkový list,
- zrnká nového korenia,
- klobása, slanina alebo tofu.
Ako pripraviť dokonalú zemiakovú polievku? Táto zemiaková polievka je taká chutná, že sa vám rozplýva v ústach
Spôsob prípravy:
- Zemiaky, mrkvu, petržlen a zeler ošúpte, umyjte a nakrájajte na kocky.
- V hrnci rozohrejte maslo, pridajte zeleninu, niekoľko minút opekajte a potom pridajte horúci vývar.
- Pridajte listy, nové korenie, lyžičku majoránky a dochuťte soľou a korením. Varte pol hodiny, kým zemiaky a zelenina nezmäknú.
- Múku zmiešajte so smotanou, rozmiešajte s malým množstvom horúcej polievky a za stáleho miešania nalejte do hrnca, varte dve minúty. Polievku rozmixujte do krémovej konzistencie.
- Osmažte mäsovú alebo zeleninovú vložku a posypte ňou polievku. Vychutnajte si!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Najlepšie zemiaky, ktoré v okamihu zmiznú z tanierov. Tajomstvo spočíva v jednej ingrediencii
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.