7.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/from my point of view).
Ako sa pripravuje kuracie mäso ako v KFC? Je to jedno z najčastejšie pripravovaných jedál rýchleho občerstvenia v domácnosti. Tajomstvo spočíva v chrumkavom ochutenom obale. V skutočnosti je táto úloha pomerne jednoduchá a zvládne ju každý. Vďaka tajnej prísade dosiahnete dokonalú chrumkavosť krídel a stehien.
Opakovanie obľúbených jedál z reštaurácií rýchleho občerstvenia nie je ničím novým. Snažíme sa vyprážať hranolky, aby chutili ako tie z McDonaldu, skladáme hamburgery, aby sa podobali tým obľúbeným. Príkladov je veľa. Hoci sú takéto jedlá zdravšie, ich chuť niekedy sklame. Medzi najčastejšie vyhľadávanými jedlami priamo z prevádzok rýchleho občerstvenia sú v popredí kuracie krídla. Ako si pripraviť jedlo podobné týmu z KFC?
Tajná prísada a 11 korenín. Ako pripraviť strúhanku ako z KFC?
Už roky sa na internete sem-tam objaví „skutočný recept“ na kuraciu strúhanku ako z KFC. V roku 2016 mal pôvodný recept uverejniť na svojich stránkach denník Chicago Tribune, ale ten bol rýchlo vyvrátený. Chuť a predovšetkým chrumkavosť obľúbených krídeliek z KFC si už mnohí zopakovali aj doma. Je známe, že chuť krídielok je výsledkom 11 korenín a byliniek. V receptoch, ktoré sa ju snažia obnoviť, sa najčastejšie objavuje tymián, bazalka, oregano, mletá horčica, sladká paprika, mletý zázvor, cesnak a zelerová soľ, ako aj biele a čierne korenie.
Niektorí ľudia pridávajú do múky mleté kukuričné vločky, iní ju miešajú s kukuričnou múkou. My však máme lepší spôsob, ako zabezpečiť, aby bola strúhanka dokonale chrumkavá a mäso sa samo oddelilo od kosti. Kľúčom je nielen správna príprava mäsa, ale aj tajná prísada, ktorú pridáme do múky.
Ako sa pripravuje kuracie mäso ako v KFC? Do múky pridajte tajnú prísadu
Pred vyprážaním alebo pečením je dobré marinovať krídla alebo stehná v perlivej vode. Vďaka tomu sa mäso odlepí od kosti. Bude tiež jemné a delikátnej chuti. Do vody pridajte soľ, sladkú papriku a tymián. Kura by malo v takomto kúpeli stráviť aspoň jednu hodinu.
Ako vyrobiť omáčku ako v KFC? Okrem vyššie uvedených korenín, ktoré môžete ľahko nahradiť svojimi obľúbenými prísadami, sa v múke nachádza tajná prísada, vďaka ktorej budú krídla alebo stehná po upečení alebo vypražení dokonale chrumkavé. Nie sú to len kukuričné vločky, ale prášok aj do pečiva. Ukázalo sa, že vďaka obsahu sodíka mení pH kuracej kože, čím rozkladá peptidové väzby. Výsledok? Kuracie mäso sa stane dokonale chrumkavým a kôrka a povrch rýchlejšie získajú zlatistú farbu. To zasa znamená, že mäso nebude tvrdé a vysušené do chrumkava. Stačí pol čajovej lyžičky.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Najchutnejšie kuracie prsia na večeru, aké som kedy jedla. Recept je triviálny
Kuracie stehná v aromatickej marináde. Po pridaní tejto prísady je kožička zlatistá a chrumkavá
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.