10.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ R rom_olik).
Tvarohové placky pripravené na panvici sú malé placky s jemným stredom a zlatistou kôrkou. V každom súste sa skrýva výživné jedlo a chutný dezert. Na ich prípravu nepotrebujete celé vrece potravín. Stačí skombinovať niekoľko jednoduchých ingrediencií a trochu osviežiť opakujúce sa raňajkové menu.
Z čoho pripraviť mini tvarohové placky?
Najchutnejšie jedlá nemusia byť nevyhnutne pripravené z drahých a zložitých surovín. Často stačia úplne obyčajné ingrediencie, aby ste vyčarili pokrm, ktorý osloví chute detí aj dospelých. Nie je to inak ani v prípade expresných tvarohových placiek z panvice. Základný recept si vyžaduje len štyri suroviny a približne 15 minút na prípravu. Okrem vajíčka, tvarohu, múky a bieleho cukru odporúčame pridať aj štipku vanilkového cukru pre jemný nádych.
- 250 g polotučného tvarohu,
- 1 vajce,
- 3 lyžice cukru,
- 1 lyžička vanilkového cukru,
- 1 polievková lyžica múky,
- 1 PL rastlinného oleja alebo masla na vyprážanie.
Ako sa pripravujú tvarohové placky z panvice?
- Vložte tvaroh do misky a dôkladne ho roztlačte vidličkou. Pridáme jedno vajce.
- Do vaječno-tvarohovej zmesi pridáme múku, kryštálový a vanilkový cukor a dôkladne premiešame.
- Výsledná konzistencia by mala pripomínať hustý krém. Ak vyjde príliš riedka, pridajte ešte pol lyžice múky.
- Na panvici rozohrejte lyžicu masla alebo rastlinného oleja. Lyžicou dávajte na panvicu porcie cesta, pričom ich rozdeľte od seba.
- Smažte z oboch strán dozlatista. Z tohto receptu by malo vzniknúť približne 10 placiek.
Tvarohové placky z panvice – s čím podávať?
Tieto tvarohové placky, ktoré sú vnútri dokonale kypré a zvonka opečené, zanechávajú v každom súste výrazný nádych vanilky. Sú ideálnou voľbou na lenivé ranné raňajky, sýte obedové občerstvenie alebo nápad, ako uspokojiť silnú chuť na sladké. Sólo chutia vynikajúco, ale neoplatí sa vzdať sa prídavkov.
Tvarohové placky z panvice sa výborne hodia k sezónnemu alebo mrazenému ovociu, hustému prírodnému jogurtu, porcii smotany, javorovému sirupu, čokoládovému sirupu alebo tekutému medu. Môžeme ich hojne posypať nasekanými orechmi alebo mandľovými lupienkami opraženými na suchej panvici. Výsledkom je dezert, na ktorý by bola hrdá aj tá najlepšia cukráreň.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace šlánky:
Robím ich, keď mám chuť na placky. Hlavnou zložkou nie sú zemiaky, ale sladká zelenina
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.