11.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Karl Allgaeuer).
Losos so špeciálnou prísadou je jednoduché jedlo, ktoré sa dá pripraviť za pol hodiny a potom si už len vychutnať skutočnú symfóniu chutí. Tu sú recepty na chutné jedlá, ktoré sa hodia aj na obed na druhý deň. Pozrite sa, aké je to jednoduché.
Predstava teplej a zdravej večere je už polovica úspechu. Hodnotné jedlo môže byť skutočnou pastvou pre zmysly, a to všetko vďaka niekoľkým jednoduchým a bežne dostupným produktom. Recept na lososa v lístkovom ceste na dva spôsoby vám prezradíme nižšie.
Losos v lístkovom ceste s pórom krok za krokom
Pór s lososom je očividná, ale nezvyčajná kombinácia. Jemná chuť ryby dostane výraznejší nádych póru a zaujímavú formu vďaka prítomnosti lístkového cesta. Pozrite si úplný zoznam prísad a opis celého postupu.
- losos – 450 g
- lístkové cesto – 1 balenie
- vyčistené maslo – 2 polievkové lyžice
- žĺtok – 1 kus
- pór – 1 ks
- paprika vo vločkách – 1 balenie
- petržlen – 1 ks
- čierne korenie, soľ
- sušená petržlenová vňať – 1 ks
- citrón – 1 štvrtina
Príprava:
- Najprv umyte koreň petržlenu, ktorý potom ošúpte a nastrúhajte na strúhadle s veľkými okami.
- V ďalšom kroku prekrojte pór, umyte ho pod vodou a potom ho nakrájajte na plátky.
- Teraz pór a petržlen opečte na rozpálenej panvici na tuku, kým zelenina nezmäkne. Nakoniec ho odložte na tanier, aby vychladol.
- Na panvici po zelenine môžete smažiť rybu, ktorú je potrebné predtým posypať soľou, korením a sušenou petržlenovou vňaťou. Keď je ryba opečená, vyberte ju z panvice.
- V ďalšom kroku rozvaľkajte lístkové cesto, na jednu polovicu dajte pór s s petržlenom, vytvorte obdĺžnik a položte naň rybu. Teraz rybu pokvapkajte citrónovou šťavou a pridajte zvyšok pórovej zmesi.
- Nakoniec všetko prikryte druhou polovicou cesta, okraje uzavrite a vidličkou vytvorte vzor. Cesto potrieme žĺtkom a posypeme vločkami papriky. Rybu v cestíčku pečieme pri 200 °C asi 15 minút, kým cesto nezhnedne.
Losos v lístkovom ceste so špenátom krok za krokom
Vo chvíli, keď sa na stole objaví losos v lístkovom ceste so špenátom, všetko okolo zanikne. Recept na skutočnú symfóniu chutí nájdete nižšie.
Ingrediencie:
- losos – 400 g
- lístkové cesto – 1 balenie
- syr feta – 100 g
- vajce – 1 kus
- čerstvý špenát – 200 g
- maslo – 1 polievková lyžica
- cesnak – 2 strúčiky
- citrónové čierne korenie – 2 štipky
- soľ
Príprava:
- Najprv na panvici rozpustite maslo a orestujte špenát s nasekaným cesnakom.
- Všetko premiešajte a potom odložte bokom.
- Teraz rozvaľkajte lístkové cesto a okraje narežte.
- Do stredu naaranžujte špenát s kúskami fety a lososom, posypte soľou a korením.
- Pásiky cesta usporiadajte tak, aby vytvorili rovnomernú rybiu kosť. Cesto potrieme vajíčkom.
- Pečte pri teplote 180 °C pol hodiny, kým pečivo nebude zlatisté.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Obed pre zaneprázdnených. Je jednoduchý, chutný a zdravý. Zvládnete ho pripraviť za 15 minút
Grilovaný losos so zeleným korením
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.