16.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe ().
Mohlo by sa zdať, že palacinky sú jedlom, ktoré už nemôže byť lepšie. Palacinky plnené džemom sú zrejme vrcholom možností, ale nie je to pravda. Vďaka tomuto receptu uvidíte, že sa dajú urobiť ešte zaujímavejšie. Budete na to musieť použiť rúru.
Je ťažké nájsť človeka, ktorý by nemal rád palacinky. Sú jemné, chutné a hodia sa k nim rôzne náplne. My ich zvyčajne pripravujeme s džemom alebo čokoládovým krémom. Málokto sa ich rozhodne vylepšiť. Tento recept však ukazuje, že sa dajú pripraviť aj trochu inak, takže len získajú na chuti.
My sme sa rozhodli pripraviť palacinky so sladkou náplňou. Chrumkavé palacinky treba potrieť plnkou z tvarohu a syra. Okrem toho sa posypú nakrájaným ovocím. Potom sa zrolujú a hodia do rúry. Na vrchu sa ozdobia šľahačkou a sú skutočnou pochúťkou.
Recept na sladké zapekané palacinky
Ingrediencie na palacinky:
- 250 g pšeničnej múky
- 200 ml mlieka
- 2 vajcia
- lyžica cukru
- štipka soli
- maslo alebo olej na vyprážanie
Ďalšie prísady:
- 500 g tvarohu z vedierka
- 200 g hrudkovitého tvarohu
- 2 vajcia
- 4 lyžice práškového cukru
- lyžica vanilkového cukru
- lyžička vanilkového extraktu
- 300 g obľúbeného ovocia
- maslo na vymastenie formy
Spôsob prípravy:
- Prvým krokom je príprava palaciniek. V miske zmiešajte múku, mlieko, vajcia, cukor a štipku soli. Miešajte, kým nevznikne cesto bez hrudiek.
- Na panvici rozohrejte tuk. Keď je dostatočne horúci, nalejte naň dávky palacinkového cesta. Palacinky smažte z oboch strán dozlatista. Opakujte, kým sa nepoužije všetko cesto.
- Počas vyprážania si môžete pripraviť plnku. V miske zmiešajte homogenizovaný tvaroh, tvaroh, vajcia, práškový cukor, vanilkový cukor a vanilkový extrakt. Zmes by mala byť hladká a jednotná.
- Na každú palacinku rovnomerne rozotrite časť náplne. Posypte nakrájaným ovocím.
- Palacinky zvinieme a vložíme do vymasteného pekáča.
- Rúru predhrejte na 180 °C. Misku s palacinkami vložte do rúry a pečte približne 20 – 25 minút, kým palacinky nie sú ľahko hnedé.
- Po tomto čase vyberte palacinky z rúry a nechajte ich niekoľko minút vychladnúť.
- Podávajte teplé so zmrzlinou alebo šľahačkou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tvarohové placky s vôňou vanilky. Každé sústo sa zamatovo rozplýva v ústach
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.