Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Astrológia,

Ženy s týmito menami majú krásne osobnosti. Patríte medzi ne?

20.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Look Studio). Meno, ktoré nosíte, môže ovplyvniť vašu osobnosť, charakter a osud. Niektoré mená sa považujú za šťastné, iné za nešťastné a ďalšie za...

20.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Look Studio).

Meno, ktoré nosíte, môže ovplyvniť vašu osobnosť, charakter a osud. Niektoré mená sa považujú za šťastné, iné za nešťastné a ďalšie za krásne a vznešené. Aký je vzťah medzi menami a osobnosťou? Pozrime sa na mená, ktoré podľa tradície prinášajú krásne povahové vlastnosti.

Mená a osobnosť. Aký je medzi nimi vzťah?
Foto: shutterstock/Look Studio

Mená a osobnosť – existuje medzi nimi súvislosť?

Podľa niektorých teórií môže mať meno, ktoré nosíme, priamy vplyv na náš charakter. Niektoré mená sa považujú za šťastné, iné za nešťastné a ďalšie za krásne a vznešené. Nie je žiadnym tajomstvom, že mená, ktoré dostávame, priamo ovplyvňujú náš vlastný pocit hodnoty a to, ako nás vnímajú ostatní ľudia. Sprevádzajú nás po celý život a sú súčasťou našej identity.

Niektoré z nich majú aj biblický, mytologický alebo historický rodokmeň, ktorý nesie prestíž a rešpekt. Podľa astrológov meno niekedy zodpovedá nášmu znameniu zverokruhu alebo mu odporuje, a to tiež ovplyvňuje charakter a osobný život.

Naši predkovia verili, že keď dajú dieťaťu správne meno, môžu zmeniť jeho osud a zabezpečiť mu šťastný život. Túto vieru potvrdzujú staré latinské príslovia: nomina sunt omina (mená sú znamenia) a nomen est omen (v mene je znamenie). Nie je preto prekvapujúce, že mnohé známe osobnosti prijímajú umelecké pseudonymy alebo úplne menia svoje meno. Príkladom je samotná Marilyn Monroe (Norma Jean Mortenson), rapper Eminem (Marshall Bruce Mathers), či popová diva Lady Gaga (Stefani Joanne Angelina Germanotta).

Mnohé mená v sebe skrývajú už vpísaný význam. Vezmime si napríklad meno Anna, ktoré je odvodené od slova channach, čo znamená „plná milosti a milosrdenstva“. Pozrime sa teda na to, aké čaro sa skrýva v menách.

Mená, ktoré podľa tradície prinášajú krásne charakterové vlastnosti

Meno je prvá vec, ktorú o nás ostatní ľudia zistia. A už nám podvedome pripisujú určité vlastnosti. Prečo sa to deje? Vplývajú na to kultúrne asociácie, odlišnosť mena alebo znenie mena. Často sa stáva, že ak má človek zriedkavé alebo cudzo znejúce meno, môže sa stretnúť so spoločenským odmietnutím.

Aké mená prinášajú krásne charakterové vlastnosti? Niektoré z nich odrážajú múdrosť, odvahu alebo spravodlivosť. Na základe ich pôvodných významov sa ich nositelia môžu cítiť skutočne šťastní. Oplatí sa ich zvážiť aj pri hľadaní mena pre vaše dieťatko.

Andrea – plná odvahy

Ženské meno Andrea má grécky pôvod a v preklade znamená „odvážna“. Andrey sú zaujímavé a dobrodružné povahy. Nositeľky tohto mena sú strhujúce, obdarené veľkou emotívnosťou. Ich činorodosť je úžasná. Majú náhle a nečakané reakcie. Sú bláznivé a plná radosti zo života. V priateľstve bývajú povrchné. Andrea zbožňuje rôzne vedné odbory, moderné jazyky, ktoré neskôr môže uplatniť ako letuška, tlmočníčka, alebo hosteska. Blízky je jej aj obchod, či diplomacia.

Agnesa – temperamentná a náladová

Pôvod mena z gréckeho Hagné, čo znamená „čistá, nevinná, nepoškvrnená“. Agnesa prekypuje temperamentom, neposednosťou a na okolie pôsobí sebavedome, avšak zdanie môže občas poriadne klamať. Vedie aktívny život, plný vzruchov a zmien. Nikdy nebude pokojne žiť, vždy bude mať niečo rozrobené, naplánované a ešte nedosiahnuté. Svoj citový život podnecuje svojím náladám. Typickou povahovou črtou pre toto ženské meno je „cholerik“. V spoločnosti si svojimi vrtochmi vynucuje pozornosť. Je bohatá na dynamizmus a inteligenciu. Zvládne všetko čo si zaumieni, aj keď jej cesty občas skrížia neželané malichernosti.

Dorota – úspešná a obľúbená

Pôvod tohto mena z gréckeho Dórotheos, čo znamená „dar boží“. Dorota je milá, štedrá, čestná a nápomocná osoba. Má obrovskú vôľu a nikdy nemá problém sa postarať o seba a svoju budúcnosť. Doroty sú v každej aktivite výborné a cieľavedomé a do všetkého sa púšťajú na plný plyn a nikdy sa nevzdávajú bez boja. V priateľstve, ale aj v profesijnej oblasti sú mimoriadne obľúbené a úspešné. Za svojimi názormi si stoja a spolupracovať s nimi je pre ich kolegov radosťou.

Treba si však uvedomiť, že meno nie je jediným faktorom, ktorý formuje našu osobnosť. Väčší význam majú naše životné rozhodnutia, postoje a hodnoty, ktoré vyznávame. Práve tie nás robia jedinečnými.

Mená žien, ktoré majú krásne osobnosti

Niektoré ženské mená sa považujú za krásne nielen pre svoje znenie, ale aj pre svoj význam a symboliku. Môžu poukazovať na krásnu osobnosť ženy, jej talent, tvorivosť alebo šarm. Sú však naozaj také? Je meno schopné plne odzrkadliť našu osobnosť? Poďme sa na to pozrieť.

Natália – žena plná energie

Meno Natália má svoj pôvod v latinskom (dies) Natalis s významom „deň narodenia“. Natália je už ako novorodenec plná energie a vitality. Jej vnútorná sila ju poháňa do akcie. Ženy s týmto menom sa veľmi rýchlo učia, rýchlo získavajú nové zručnosti a dokážu ich uplatniť v praxi. V pracovnej oblasti si vždy zastanú svoje názory a presadia svoje nápady. Dosahujú úspech a gratulácie.

Zuzana – čestná a pracovitá

Meno Zuzana pochádza z hebrejčiny. V preklade znamená „kvet“ alebo „ľalia“. Symbolizuje vnútornú aj vonkajšiu krásu, čistotu a jemnosť. Je to jedno z najobľúbenejších mien, a preto vyvoláva pozitívne asociácie. Ženy nesúce meno Zuzana poznajú svoju vlastnú hodnotu. Sú asertívne a nezaujímajú sa o klebety. Vždy idú za svojimi cieľmi a tvrdou prácou dosahujú úspechy. Zuzana je maximalistka, chce mať vždy všetko – lásku, vernosť, dôveru, šťastie, aj peniaze – je veľmi náročná.

Ženy menom Zuzana poznajú svoju hodnotu
Foto: instagram.com/zuzanasmatanova

Edita – nositeľka šťastia

Pôvod tohto mena je zo staroanglického Éadguth, čo znamená „šťastný boj prinášajúci majetok“. Edita sa vyznačuje vrodenou intuíciou a mimoriadnou predstavivosťou. Do všetkého, čo robí, sa zapája celým srdcom. Nositeľky krstného mena Edita sú materialisticky založené a vypočítavé. Sú typom človeka, ktorý vie ako manipulovať so svojím okolím. Vždy má na to, čo robí nejaké ospravedlnenie a sleduje aj prospech iných. Vie byť veľmi tvrdá voči sebe a nevie sa uspokojiť s priemernosťou. Ak sa pre niečo rozhodne, je ťažké dosiahnuť, aby zmenila názor. Edity sú svedomité študentky, a keďže sú ctižiadostivé, ľahko podľahnú túžbe získať akademické tituly. V zamestnaní dokážu robiť hotové zázraky všade tam, kde je potrebný takt, opatrnosť a rozhodnosť. Sú odolné a zvyčajne obdarené výbornou vitalitou.

Oľga – zdravá a silná bojovníčka

Oľga je ženské krstné meno. Je to ruská podoba severského mena Helga s významom „zdravá“, „šťastná“. Je to meno bojovníčok s odolnou, pomerne tvrdou povahou. Ženy s týmto menom myslia racionálne a dokážu rýchlo reagovať, keď čelia krízovej situácii. Oľga obľubuje všetky povolania, v ktorých je potrebné bojovať. Uplatnenie nájde ako policajtka, lekárka alebo vojačka. Má jedinečný pocit zodpovednosti a zmysel pre velenie. Reagujú rýchlo a rázne. Oľgy sú citlivé, sentimentálne, šarmantné, žiadostivé a nenásytné. Nepoznajú prehru. Úspech je u nich založený na riskovaní. Veľmi ťažko sa s nimi komunikuje, pretože sú tvrdohlavé. Chcú mať všetko pod palcom a všetkému rozkazovať. 

Sofia – múdra a rozumná

Sofia je meno odvodené od gréckeho slova sophia, čo znamená „múdrosť“. Sofia je obdarené analytickou inteligenciou, ktorá sa trpezlivo zaoberá detailmi. Vyznačuje sa tiež vynaliezavosťou, pracovitosťou, výrečnosťou a rozumnosťou, ako aj veľkou životnou energiou. Medzi svojimi priateľmi je často považovaná za vodcu skupiny. Je vždy veselá a plná radostného ducha. Rada pomáha ostatným, keď ju niekto požiada o pomoc. Jej vlastnosti zaručujú, že sa k nej okolie správa s úctou a láskavosťou. V kariére sa vie vždy presadiť a pracovať výborne v kolektíve. Meno Sofia patrí medzi najpopulárnejšie mená na Slovensku.

Či už ste svoje meno našli na tomto zozname, alebo nie, nezabudnite, že v každom mene je ukryté čaro. Meno je len zlomkom našej osobnosti.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Atraktívne ženské mená, ktoré priťahujú mužov. Málokto im dokáže odolať

Tri mená, ktoré priťahujú šťastie. Práve na ne sa osud usmieva najčastejšie.


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Denný horoskop – 5. októbra

5.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Billion Photos). Denný horoskop na 5. október 2024 predpovedá rôzne emócie a udalosti. Barani a Ryby budú mať skvelú…

Nie sú to ideálne manželky. Uvádzajú sa konkrétne znamenia zverokruhu. Ste na zozname?

4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/DocPhotos). Ženy z konkrétnych znamení zverokruhu majú špecifické povahové črty, ktoré ovplyvňujú ich výkonnosť v manželských vzťahoch. Niektoré sú…

Denný horoskop – 4. októbra

4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MR.RAWIN TANPIN). Denný horoskop na 4. októbra 2024 ukazuje, že niektoré znamenia zverokruhu budú dnes čeliť novým výzvam. Barana,…

Do konca roka budú práve tieto znamenia zverokruhu na vzostupnej vlne. Zoznam nie je dlhý

3.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sanjagrujic). Do konca roka zostáva niekoľko mesiacov, ktoré sa nám spájajú s ťažkosťami - začiatok školského roka, kratšie dni…

Dobrý denný horoskop – 3. októbra

3.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Allexxandar). Denný horoskop na 3. októbra 2024 ukazuje, že niektoré znamenia zverokruhu budú mať mimoriadne dynamický deň. Barani a…

Auto Trendy

Prvé elektrické Ferrari sa blíži

5.10.2024 Redakcia Auto trendy . Podľa Benedetta Vignu, generálneho riaditeľa spoločnosti Maranello, sa prvé elektrické Ferrari objaví vo štvrtom štvrťroku 2025.

Európska únia schválila konečné clá na elektromobily vyrobené v Číne

5.10.2024 Redakcia Auto trendy - Európska únia schválila konečné clá na elektromobily vyrobené v Číne. Clá nadobudnú účinnosť v novembri tohto roka.

Aká je budúcnosť spoločnosti Seat, odchádza alebo nie?

5.10.2024 Redakcia Auto trendy - Pred rokom sa hovorilo, že sa zmení na iný typ mobility. V akom stave sa nachádzame Pred rokom, začiatkom septembra 2023, generálny riaditeľ spoločnosti Volkswagen…

Je dovolené jazdiť na aute s hrdzavými časťami?

5.10.2024 Redakcia Auto trendy - Aby mohli vozidlá jazdiť po cestách, musia spĺňať určité minimálne bezpečnostné kritériá. Ale ak sú na prahoch, karosérii alebo iných miestach pod vozidlom hrdzavé časti,…

Mitsubishi Outlander PHEV (2025): Prvé fotografie európskej verzie

3.10.2024 Redakcia Auto trendy - Takto vyzerá nové vydanie pre NemeckoMitsubishi Motors Europe pokračuje vo svojej produktovej ofenzíve a investíciách na európskom trhu premiérou nového modelu Outlander PHEV v segmente…

Najhoršie ojazdené autá. Tento rebríček je prešľap za prešľapom

4.10.2024 Redakcia Auto trendy - Hľadáte bezporuchové vozidlo? Okrem poruchovosti sa oplatí zvážiť aj servis - náklady na opravy a čas potrebný na odstránenie najčastejších porúch. Takto hodnotí ojazdené vozidlá…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov