21.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/KarepaStock).
Burgery si zvyčajne objednávame v podnikoch, ktorým veľmi dôverujeme. Málokto siahne po recepte a rozhodne sa ich pripraviť sám. To je veľká chyba, pretože s týmto receptom vyjde ten najlepší burger, aký môžete jesť. Je to vďaka mäsu, ktoré ohromí každého.
Burger s trhaným bravčovým mäsom kombinuje intenzívnu chuť mäsa s chrumkavou žemľou a zaujímavými prílohami. Podobné produkty zvyčajne nájdete v reštauráciách, avšak môžete si ho pripraviť aj doma. Šťavnaté, jemné a trhané bravčové mäso poliate výraznou omáčkou vytvára originálny chuťový zážitok.
Toto jedlo je ideálne na večerné posedenie s priateľmi alebo na plnohodnotnú večeru. Burger z trhaného bravčového mäsa je skutočnou zmesou chutí, ktorú by mal vyskúšať každý milovník kulinárskych špecialít. Možno dokonca zistíte, že pripraviť si ho sami je oveľa lepšie ako dostať ho z rúk šéfkuchára.
Recept na burger s trhaným bravčovým mäsom
Ingrediencie:
- 500 g bravčového mäsa,
- 4 hamburgerové žemle,
- cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- červená paprika,
- lyžice olivového oleja,
- čajová lyžička sušeného tymiánu,
- čajová lyžička sladkej papriky,
- čajová lyžička soli,
- pol čajovej lyžičky korenia,
- niekoľko listov hlávkového šalátu,
- niekoľko plátkov paradajok,
- niekoľko plátkov konzervovanej uhorky.
Spôsob prípravy
- Bravčové mäso očistite od tuku a blán a nakrájajte ho na stredne veľké kocky.
- Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej. Keď je dostatočne horúci, pridajte cibuľu nakrájanú na menšie kocky a cesnak pretlačený cez lis. Chvíľu všetko smažte, kým zelenina nezhnedne.
- Po tomto čase pridajte do hrnca kúsky mäsa a premiešajte. Všetko za občasného miešania smažte, pokiaľ bravčové mäso nezhnedne.
- Teraz pridajte nakrájanú a očistenú papriku, tymián, sladkú papriku, soľ a korenie. Znížte teplotu a zmes ingrediencií varte približne 1,5-2 hodiny, kým mäso nezmäkne a nebude ho možné ľahko rozdrobiť.
- Medzitým si predhrejte rúru na 180 °C. Rozkrojte hamburgerové žemle na polovicu a opekajte ich v rúre asi 5 minút, pokiaľ nie sú chrumkavé.
- Keď sú ingrediencie upečené, roztlačte mäso vidličkou, tak aby sa rozpadlo na menšie kúsky, a hlavne dôkladne ho premiešajte s omáčkou.
- Na opečené žemle položte vrstvu trhaného bravčového mäsa a pridajte obľúbené prílohy, ako sú plátky paradajok, šalát alebo nakladané uhorky. Všetko doplňte omáčkami podľa vlastného výberu, prikryte žemle vrchnákmi a podávajte horúce. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Mäso vyšlo opäť suché ako čips? Zabudnite na to! Bravčové karé bude konečne šťavnaté
Ako pripraviť hovädzie mäso, aby bolo jemné a šťavnaté? Stačí použiť tento recept
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.