24.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ground Picture).
Tento recept na lososa pečeného v rúre je ideálnym nápadom na večeru v piatok aj v ktorýkoľvek iný deň. Niekedy sa však stáva, že pečený losos je suchý a šupinatý. V prípade tohto receptu to tak nie je – musíte sa uistiť, že teplota a čas pečenia sú správne. Ryba vyjde maximálne chutná.
Losos je jednou z najchutnejších a najzdravších rýb a Slováci si ho celkom ochotne vyberajú na večeru. Je obľúbený aj v reštauráciách, a ak sa už Slovák rozhodne jesť rybu, väčšinou je to pstruh alebo práve losos. Recept na lososa z rúry však môže mnohým ľuďom spôsobiť problémy a nie je ťažké urobiť chybu. Najčastejšou chybou pri príprave lososa z rúry je „prepečenie“. Rybie mäso je jemné a v porovnaní napríklad s bravčovým mäsom nepotrebuje veľa času. Ryby majú tiež rady vysoké teploty. Stačí štvrťhodina pri teplote 200 stupňov, aby bolo mäso šťavnaté a jemné.
Recept na lososa z rúry. Bude šťavnatý a jemný
Ingrediencie:
- 2 filety z lososa (môžu byť s kožou),
- 4 plátky citróna,
- lyžica nasekaného kôpru,
- maslo,
- soľ, korenie, sladká paprika.
Losos z rúry – ako ho pripraviť:
- Lososa osušte papierovou utierkou a potrite ho korením. Potom naň položte plátky citróna, kôpor a niekoľko kúskov masla.
- Lososa pevne zabaľte do alobalu a vložte do zapekacej misky.
- Misku s rybou presuňte do rúry a predhrejte ju na 200 stupňov.
- Pečte 15 minút. Potom alobal odstráňte a pečte ďalších 5 minút. Podávajte s ryžou alebo zemiakmi a obľúbeným šalátom.
Rovnakým spôsobom môžete pripraviť napríklad pstruha alebo inú rybu. Nezabudnite však, že čím je mäso jemnejšie, tým dlhšie by sa malo piecť. Losos sa bude piecť dlhšie ako napríklad filé z tresky.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Losos s touto prísadou je skutočnou symfóniou chutí. Ideálne pre sviatok zamilovaných
Grilovaný losos so zeleným korením
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.