Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Takéto zemiaky ste ešte nejedli. Tajomstvo je v syre

24.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Alter-ego). Zemiaky sú základom tradičnej večere. Takisto môžete experimentovať s rôznymi bylinkami a koreninami, ktoré môžu zmeniť chuť a vôňu zeleniny. Navrhujeme tri jednoduché...

24.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Alter-ego).

Zemiaky sú základom tradičnej večere. Takisto môžete experimentovať s rôznymi bylinkami a koreninami, ktoré môžu zmeniť chuť a vôňu zeleniny. Navrhujeme tri jednoduché nápady na zemiakové jedlá. Tu je zopár nápadov na jednoduché a lacné prílohy, ktoré môžete pripraviť.

Zemiaky sú základom tradičnej večere. Ako si ich pripraviť?
Foto: shutterstock.com/Alter-ego

Zemiaky so syrom z rúry

Zapekané zemiaky so syrom sú prvým rýchlym nápadom na večeru alebo občerstvenie na večierok. Väčšinu ingrediencií máte pravdepodobne v kuchyni a potrebujete:

  • 6 zemiakov
  • 6 polievkových lyžíc masla
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 čajovej lyžičky korenia
  • 30 gramov mozzarelly

Zemiaky so syrom z rúry pripravíte nasledovne:

  1. Zemiaky dôkladne vydrhnite a nakrájajte na štvrtiny.
  2. Cesnak nakrájajte nadrobno.
  3. Zemiaky vložte do formy na muffiny.
  4. Do každého zemiaka dajte maslo a posypte korením.
  5. Zemiaky vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečte 50 minút.
  6. Nastrúhajte syr na hrubom strúhadle.
  7. Vyberte zemiaky, posypte ich syrom a vložte ich do rúry na ďalších 5 minút.
Zapekané zemiaky so syrom sú prvým rýchlym nápadom na večeru alebo občerstvenie na večierok.
Foto: shutterstock/Esin Deniz

Ak máte doma panvicu, zemiakové tyčinky pripravíte rýchlo:

  • 3 zemiaky,
  • soľ,
  • korenie,
  • cesnakový prášok,
  • sladká paprika,
  • petržlenová vňať,
  • 10 gramov žltého syra,
  • 5 PL zemiakovej múky,
  • olej na vyprážanie.

Príprava zemiakových tyčiniek na panvici je triviálna, hoci trvá o niečo dlhšie ako ostatné dva recepty:

  1. Zemiaky ošúpte a uvarte.
  2. Ešte teplé zemiaky roztlačte.
  3. Zemiaky prepasírujte cez sito alebo jemne rozmixujte.
  4. Pridajte ostatné prísady, premiešajte a vypracujte cesto. Ak je cesto príliš riedke, pridajte trochu zemiakovej múky.
  5. Cesto rozvaľkajte a vykrajujte tyčinky hrubé asi centimeter.
  6. Vložte ich do horúceho oleja a vyprážame do zlatista.
Jedným z najdôležitejších krokov pri príprave zemiakových tyčiniek je najprv uvariť zemiaky, aby boli dostatočne mäkké na ich ľahké rozpojenie a tvarovanie.
Foto: shutterstock/Chzu

Opekané zemiaky s bylinkami z rúry

Ďalším nápadom na večeru sú opekané zemiaky s bylinkami. Na prípravu týchto zemiaku pravdepodobne máte všetko doma:

  • 4 zemiaky,
  • soľ,
  • korenie,
  • rastlinný olej,
  • niekoľko lyžíc masla,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • rozmarín,
  • tymián,
  • 1/4 šálky kuracieho vývaru.

Spôsob prípravy opekaných zemiakov v rúre s bylinkami je triviálny:

  1. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na plátky hrubé asi 2 – 3 cm, osoľte a okoreňte.
  2. Na panvici rozohrejte olej.
  3. Zemiaky opečte do zlatista. Postupne pridajte maslo, ošúpané a na polovice rozkrojené strúčiky cesnaku a aj vetvičky rozmarínu a tymiánu.
  4. Zemiaky pridajte kurací vývar a niekoľko minút smažte.
  5. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  6. Zemiaky spolu s vývarom preložte do rúry a pečte 15 minút.
Ďalším nápadom na večeru sú opekané zemiaky s bylinkami.
Foto: Pixabay/viarami

Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zemiaky pečené v rúre nemusia byť kašovité. Je pravda, že je tu dobrá metóda. A tu je

Tieto pečené zemiaky sú také chutné, že ich jednoducho zjete do poslednej omrvinky. Nikto ich takto nepripravuje, a to je chyba


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov