24.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maria Tebriaeva).
Jedlo by malo byť predovšetkým chutné a zdravé. Ak je aj lacné, tým lepšie. Chcete, aby váš obed bol práve taký? Pripravte si fašírky, na ktoré vám postačia dve zeleniny. Ich príprava je triviálna.
Nudia vás klasické mäsové rezne? Zeleninové rezne budú ich zdravou alternatívou. Sú skvelé na večeru, najmä ak máte deti, ktoré nie sú nadšené z rastlinných produktov. V tomto pokrme zamaskujete a prepašujete zeleninu v podobe, ktorá je pre najmenších zaujímavá. Pozrite si, ako ich pripraviť. Je to smiešne jednoduché a rýchle.
Ingrediencie na zeleninové rezne
Na zeleninové rezne potrebujete len dve druhy zeleniny, napríklad zemiaky a brokolicu. Môžete tu použiť predvarené zemiaky, ktoré vám zostali z predchádzajúcej večere. Na druhej strane, rovnako dobré budú aj čerstvo uvarené.
Všetko, čo budete potrebovať, sú:
- 5 veľkých zemiakov
- 1 brokolicu
- 1 vajce
- strúhaný žltý syr
- strúhanka
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie.
Postup:
- Zemiaky a brokolicu uvarte v osolenej vode. Ak ste zemiaky už uvarili, dajte variť len zeleninu.
- Uvarenú mäkkú zeleninu roztlačte vidličkou. Keď vychladne, rozklepnite do nej vajce a pridajte nastrúhaný syr. Dochuťte soľou a korením. Zmiešajte.
- Zmes by mala byť pomerne hustá. Vytvarujte z nej niekoľko malých placiek. Každú z nich dôkladne obalte v strúhanke.
- Na panvici rozohrejte olej. Keď je dostatočne horúci, začnite smažiť zeleninové rezne z oboch strán. Keď zhnednú, vyberte ich na papierovú utierku, aby ste z nich stiahli prebytočný tuk.
- Zeleninové rezne podávajte horúce s obľúbeným šalátom. Môžete k nim pridať aj omáčku.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
S mamou sme sa pohádali o fašírky. Koľko vajec pridať do mletého mäsa? Pomery sú jasné
Neviete, ako dlho smažiť mleté bravčové fašírky? Tento detail vám pomôže
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.