25.02.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/MAKY_OREL).
Mnoho ľudí si nevie predstaviť raňajky bez praženice. A nie je na ňom nič zvláštne, pretože je mimoriadne výživná a zasýti na dlhý čas a jej príprava nezaberie veľa času. Ukazuje sa však, že ak do nej pridáme jednu ingredienciu, bude ešte chutnejšia.
Miešané vajíčka sú raňajkovou klasikou. Najčastejšie ho robíme so šunkou alebo slaninou, pažítkou a opražený na masle. Ak hľadáte zmenu, vyskúšajte tento recept. Na zmenu chuti stačí jedna ingrediencia. Keď raz vyskúšate takéto miešané vajíčka, budete to robiť vždy.
Ako urobiť nadýchanú praženicu? Pridajte jednu ingredienciu a bude to nebesky chutné
Miešané vajíčka jeme v rôznych podobách, napr. samotné, na sendviči alebo v tortille. Tajomstvo ich úžasnej chuti však spočíva v jednej ingrediencii, ktorú má väčšina z nás v kuchyni. Nie každý vie, že ak do praženice pridáme mlieko, úplne zmeníme celú chuť. Budú nadýchané a jemné. Stačia dve polievkové lyžice mlieka (najlepšie plnotučného), ktoré treba pridať do vopred rozmiešaných vajec. Takto pripravené jedlo sa nazýva „švédska praženica“.
Ako urobiť dobrú praženicu s mliekom? Je to jednoduchšie, ako si myslíte
Praženica s mliekom nie je náročná a túto verziu raňajkovej klasiky zvládne pripraviť aj začínajúca kuchárka. Potrebujeme:
- 2 vajcia,
- 2 lyžice mlieka,
- maslo,
- soľ a korenie podľa chuti,
- obľúbené doplnky: šunka, slanina, pažítka.
- Na panvici rozohrejeme maslo.
- Ak použijete ďalšie prísady, pred pridaním vajec ich opečte. Najprv teda pridáme šunku, slaninu alebo cibuľu.
- Vajcia rozbijeme v miske, rozšľaháme ich vidličkou a pridáme 2 polievkové lyžice mlieka, premiešame a ak sú prísady hnedé, nalejeme zmes na panvicu.
- Vyprážame za stáleho miešania, aby sa nám rozmiešané vajíčka nepripálili.
- Pred položením na tanier osolíme, okoreníme a prípadne pridáme pažítku.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Takéto zemiaky ste ešte nejedli. Tajomstvo je v syre
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.