26.02.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/krzys16 instagram.com/jacquespepinfoundation/).
Miešané vajíčka sú raňajkové jedlo, ktoré miluje celý svet. Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Pred časom sa známy francúzsky šéfkuchár podelil o svoj osvedčený recept na zamatové, krémové a ľahké praženice. Otestovali sme jeho tipy a… dopadlo to brilantne.
Miešané vajíčka sú jedným z najčastejšie podávaných raňajkových jedál. Hodia sa k mnohým prílohám, mäsovým aj zeleninovým. Mnoho ľudí má svoj osvedčený spôsob, ako sa s tým vysporiadať. Ale čo tak pár trikov od známeho šéfkuchára?
Neexistuje recept na dokonalé miešané vajíčka? Francúzsky šéfkuchár má na to iný názor
Jacques Pépin je francúzsky šéfkuchár, autor mnohých kuchárskych kníh a televízna osobnosť, ktorá neraz varila pred miliónmi divákov. Pre mnohých ľudí je to kulinárska autorita. Nečudo, Pépin bol kedysi šéfkuchárom prezidenta Charlesa de Gaulla. Jeho recepty môžu konkurovať tým, ktoré vyvinul Gordon Ramsay. Francúz sa o svoje recepty z času na čas podelí na sociálnych sieťach. Vďaka jeho radám urobíme okrem iného: dokonale krémové miešané vajíčka.
Ingrediencie:
- 5 vajec,
- nasekaná pažítka,
- 1 lyžica masla,
- 1 lyžica kyslej smotany,
- soľ a korenie,
- voliteľné: niekoľko húb, paradajka, cibuľa.
Krémové a jemné miešané vajíčka na raňajky. Spôsob prípravy
- Vajíčka rozbijeme na rovnú plochu a dáme do misky. Šéfkuchár radí, aby ste ich nerozbíjali na okraji misky, pretože vo vaječnej hmote sa môžu nachádzať úlomky škrupiny.
- Pridajte trochu soli a korenia a nasekanú pažítku, potom všetko vidličkou v smere hodinových ručičiek prudko premiešajte.
- Na panvici zohrejte lyžicu masla. Vďaka tomu budú miešané vajíčka zamatovo krémové.
- Dve polievkové lyžice vaječnej zmesi nalejte do menšej misky. Obsah väčšej misy vylejeme do rozohriatej panvice a jej obsah miešame metličkou, kým mierne nezhustne. Ak je panvica príliš horúca, pokojne ju na chvíľu stiahnite z horáka, aby nedošlo k pripáleniu misky.
- Ku koncu restovania pridáme zvyšné vajíčka a lyžicu smotany a premiešame.
Miešané vajíčka položte na tanier a podávajte s obľúbenými prílohami, napr. čerstvý chlieb, smažená slanina a klobásy. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Na 2 vajíčka pridávam 2 polievkové lyžice tejto suroviny. Budú ešte nadýchanejšie a krémovejšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.