4.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zefirchik06).
Príprava pečene môže byť pre niektorých z nás pomerne náročná. Jej príprava si vyžaduje trpezlivosť a predovšetkým dobrý recept. Ak ho budete dodržiavať, určite budete s chuťou spokojní. Neexistuje iný spôsob, ako pripraviť takúto mäkkú a šťavnatú pečeň.
Pečeň nie každý má rád. Jej príprava sa môže zdať jednoduchá, ale len s tým najlepším receptom bude jej chuť dokonalá. Ak takýto recept nepoznáte, nemáte čo stratiť. Ten, ktorý vám predstavíme, bude dokonalý.
Recept na pečeň po maďarsky
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene,
- červená paprika,
- plechovka nakrájaných paradajok,
- 2 jablká,
- 100 ml červeného vína,
- 100 ml oleja,
- lyžica majoránky,
- lyžica sladkej mletej papriky,
- soľ a korenie podľa chuti.
Spôsob prípravy:
- Pečeň dôkladne očistite, umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky.
- Na panvici rozohrejte olej a keď je horúci, vložte doň pečeň. Opečte ju zo všetkých strán, kým nezhnedne.
- Počas opekania sa postarajte o ostatné prísady. Papriky opláchnite, odstráňte semienka a nakrájajte na pásiky. Jablká opláchnite a rozdeľte na menšie kúsky.
- Opečenú pečeň preložte do hrnca, pridajte paradajky z konzervy, jablká a papriky. Všetko niekoľko minút dusíme, potom prilejeme víno a varíme, kým sa tekutina nezredukuje.
- Nakoniec pridajte majorán, sladkú papriku, čerstvo mleté korenie a soľ podľa chuti a dôkladne premiešajte.
- Mäso môžete podávať ako samostatné jedlo alebo ako prílohu.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Po prvom súste budete mať pocit, že je lepšie ako ostatné. Toto kuracie mäso je moje číslo jedna
Najlepšia večera, akú som kedy jedla. Vďaka tomuto triku je mäso neskutočne šťavnaté a chutné
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.