5.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Natalia Mylova).
Bravčová pečeň s cibuľou je nápad na chutnú a zdravú večeru. Hoci má toto jedlo svojich priaznivcov aj odporcov, zaručujeme vám, že so správnym receptom môžete v kuchyni „vykúzliť“ jedlo, ktoré poteší každého.
Bravčová pečeň spolu s inými vnútornosťami je produkt, ktorý sa oplatí zaradiť do bežného jedálnička. Je nielen nízkokalorická, ale aj bohatá na bielkoviny a ďalšie živiny: draslík, fosfor, horčík, železo, zinok, meď, mangán, selén. Je cenným zdrojom vitamínov vrátane vitamínov A, D, E a vitamínov skupiny B. Podporuje hormonálnu reguláciu, podporuje zrak a dokonca chráni pred vznikom anémie. Vo verzii so smaženou cibuľkou je nielen zdravá, ale aj výnimočne chutná.
Ako pripraviť bravčovú pečeň? S týmto receptom to nie je ťažké
Bravčová pečeň s cibuľou je pokrm, ktorý ľahko pripravíte za pol hodiny. Hodí sa k rôznym prílohám. Pokojne ju podávajte so zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi, haluškami, kašou alebo čerstvým chlebom. Výživné jedlo vám dodá energiu a zasýti hlad po dlhom dni strávenom vonku.
Ingrediencie:
- 1 kg bravčovej pečene,
- 800 g cibule,
- 130 ml vody,
- 30 ml rastlinného oleja,
- 2 kopcovité lyžice pšeničnej múky,
- 2 bobkové listy,
- štipka cukru,
- štipka soli,
- štipka korenia.
Bravčová pečeň s cibuľou. Spôsob prípravy
Mäso umyte v studenej vode. Ak chcete, aby bola pečeň mäkšia, očistite ju od všetkých blán a zrastov a potom ju na štvrť hodiny namočte do mlieka. Bravčovú pečeň osušte papierovou utierkou a potom ju nakrájajte na menšie kúsky. Dochuťte soľou a korením.
Na panvici rozohrejte olej a na tanier nasypte múku. Nakrájanú pečeň najprv obalíme v múke a potom ju z oboch strán opečieme na rozpálenom tuku. Po opečení mäso vyberte z panvice a položte ho na tanier. Na tej istej panvici osmažte cibuľu nakrájanú na kocky a posypanú cukrom a soľou. Keď zelenina zosklovatie, pridajte vodu a bobkový list.
Premiešajte a pridajte pečeň. Posypte soľou a prikryté varte 8-10 minút. Bravčovú pečeň s cibuľou podávajte s varenými zemiakmi, zemiakovými haluškami alebo chlebom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tajomstvo chuti je v tomto nápoji. Pridáme ho do pečene a tá sa stane jemnou a aromatickou
Po prvom súste budete mať pocit, že je lepšie ako ostatné. Toto kuracie mäso je moje číslo jedna
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.