05.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ReaLiia).
Aký je najlepší spôsob skladovania čerstvého chleba? Ak ho máme nadbytok, ideálnou možnosťou je zamraziť. Vďaka tomuto triku vydrží chlieb dlhšie čerstvý a po vybratí bude rovnako chrumkavý.
Chlieb je vďaka svojmu jednoduchému zloženiu, t.j. múka, droždie a voda, vystavený riziku takmer okamžitého zatuchnutia. Kvôli krátkej trvanlivosti sa veľa ľudí pýta, ako udržať chlieb dlhšie čerstvý. Aj keď existuje veľa možností na uloženie, niektoré z dostupných možností sú lepšie ako iné.
Ako skladovať chlieb, aby vydržal dlhšie čerstvý? Skladujte v papieri, nie v plaste
Aby nedošlo k nadmernému vysušeniu, je dôležité, aby bol chlieb správne skladovaný, aby predčasne nevyschol. čip. Ak skladujete chlieb na pulte, najjednoduchší spôsob, ako udržať bochník čerstvý, je nechať ho v papierovom obale, v ktorom bol zakúpený. Odrezaný alebo odhalený koniec je tiež dobré, ak je to potrebné, prikryť alebo oblepiť ďalším papierovým vreckom.
Je lepšie zdržať sa nutkania schovávať chlieb do plastových obalov. Môže sa to zdať ako šikovný krok, ale pravdou je, že chlebu to bráni dýchať a zadržiava vlhkosť, čo podporuje rýchlejšie množenie spór plesní. Pamätajte tiež, že ho neumiestňujte do blízkosti spotrebičov generujúcich teplo, ako je rúra alebo umývačka riadu.
Ako zmraziť chlieb, aby zostal čerstvý? Jednoduchý trik na skladovanie chleba v mrazničke
Zmrazenie chleba je najlepší spôsob, ako udržať bochník čo najdlhšie chrumkavý. Na tento účel sa oplatí použiť ZIP vrecká, ktoré sa dajú využiť na skladovanie potravín, ako je napríklad chlieb. Navyše sú opakovane použiteľné a vyrobené z materiálu hrubšieho ako bežné vrecko. Takéto balenie účinne ochráni chlieb pred absorbovaním pachov z iných mrazených produktov. Chlieb takto skladujte nie dlhšie ako šesť mesiacov.
- Po vložení krajcov chleba na zmrazenie do obalu siahnite po slamke.
- Zatvorte vrecko na zips a ponechajte miesto na slamku.
- Potom vysajte vzduch z vrecka, čím vytvoríte vákuum.
- Tým sa odstráni prebytočný vzduch, uvoľní sa priestor v mrazničke a spomalí sa proces zatuchnutia a hnitia, pričom chlieb zostane v ideálnej vlhkosti.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Túto chybu v kuchyni robíme inštinktívne. Vajcia sa rýchlejšie kazia
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.