6.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Happy_food_photo).
Úsmev svokry je dezert, ktorému sa ťažko odoláva. Má všetko, čo od koláča očakávame, a nikdy nesklame. Torta v kombinácii s týmto krémom vytvára harmonický celok, ale to nie je všetko. Vo vnútri sa nachádza sladkosť, ktorá uchváti každého.
Koláč, ktorý vám dnes ponúkame, je jedinečný a už jeho vzhľad vás vyzýva, aby ste si ho pripravili. Na prvý pohľad pripomína krémovú tortu, ale tento typ pečenia nie je založený na krémovom kréme. Medzi drobivými kúskami koláča cítiť pudingový krém, ako aj sladké ovocie, ktorým sú jablká.
Úsmev svokry je nekomplikovaný dezert a zvládne ho každý. Základom je jednoduchý koláč a väčšina chuti je v strede. Ako už vieme, v strede môžete ochutnať krém z pudingu a na dne nájdete aromatické jablká. Ak im chcete dodať extra chuť, môžete ich posypať vanilkovým cukrom a škoricou.
Recept na koláč – úsmev svokry 🙂
Ingrediencie na koláč:
- 750 g pšeničnej múky,
- 600 g práškového cukru,
- vajce,
- 2 žĺtky,
- 2 polievkové lyžice 18% smotany,
- 250 g margarínu,
- čajová lyžička prášku do pečiva,
- kôra z jedného citróna.
Ingrediencie na náplň:
- 120 g vanilkového pudingu (približne 3 balíčky),
- 1 l mlieka,
- 1 kg jabĺk.
Spôsob prípravy:
- Prípravu dezertu začnite prípravou cesta. Do väčšej misy preosejeme pšeničnú múku a pridáme prášok do pečiva. Potom prisypte práškový cukor a jemne premiešajte.
- K suchým prísadám pridajte nakrájané kúsky margarínu, zašľahajte vajce a vlejte žĺtky. Všetko dôkladne premiesime, kým sa prísady nespoja. Úplne nakoniec prilejte smotanu a pridajte citrónovú kôru. Znovu miesime, kým nezískame hladké cesto.
- Formu vymastíme a vysypeme múkou. Vzniknuté cesto rozdeľte na polovicu, jednu polovicu odložte bokom a druhú polovicu rozvaľkajte na veľkosť formy a vložte do nej. Vyrovnajte aj boky formy.
- Jablká opláchnite, ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky. Môžu to byť plátky alebo kocky. Ovocie rovnomerne poukladajte na koláč.
- Teraz je čas pripraviť pudingový krém. Nalejte mlieko do hrnca a zohrejte ho na miernom ohni. Potom prilejte puding a miešajte, kým nezhustne. Hotový puding nalejte na cesto s ovocím.
- Rozvaľkajte aj druhú polovicu cesta na veľkosť formy. Položte ho na puding a úplne ho zakryte. Vložte cesto do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 50 – 60 minút. Po tomto čase by mal byť upečený a zlatistý. Pred podávaním ho rozdeľte na kúsky a posypte práškovým cukrom.
Vychutnajte si úžasný koláčik 🙂 a taktiež úsmev svokry 🙂
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tvarohový koláč bude chutiť ako sladký obláčik, ak použijete túto jedinú prísadu
Trojzložkový koláč – recept na lenivý dezert. Je sladký, ľahký a nadýchaný ako obláčik
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.