8.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lesya Dolyuk).
Tradičný nepečený tvarohový koláč z homogenizovaného tvarohu, ktorý sa objaví na stole, je znamením, že jar sa nadobro vkradla do kuchyne. Je to skvelý recept na sladké občerstvenie, ktoré si síce vyžaduje trochu trpezlivosti, ale výsledok vás odmení. Ako pripraviť nepečený tvarohový koláč z homogenizovaného tvarohu? Tu je osvedčený recept.
Môže sa do tvarohového koláča pridať homogenizovaný tvaroh?
Vynikajúce tvarohové koláče sa pečú zo špeciálneho tvarohu, najlepšie dvakrát mletého. S nepečeným cheesecakom je to trochu inak. Kombinácia sladkého homogenizovaného tvarohového koláča a sladkého želé vyústi do koláča, ktorý nemusí chutiť tým, ktorí dávajú prednosť menej sladkým variantom. Ak máte chuť na nepečený cheesecake, ale bojíte sa prílišnej sladkosti, tu je tip, čím nahradiť homogenizovaný tvaroh.
Hneď vás upozorňujeme, že sa ich neoplatí úplne vzdať. Stačí nahradiť niektoré z ochutených syrov:
- krémovým syrom mascarpone,
- tvarohom z pohára
- prírodným homogenizovaným syrom,
- hustým neochuteným prírodným jogurtom.
Nepečený tvarohový koláč z homogenizovaného tvarohu
Jedným z najjednoduchších receptov na tvarohový koláč, ktorý si nevyžaduje prístup k rúre ani k množstvu špeciálnych výrobkov, je ten nepečený. Najlepšie je použiť vanilkový homogenizovaný tvaroh, ktorý mu dodá úžasnú ľahkosť a na tanieri bude chutiť ako ten najlahodnejší obláčik. Ozdobte ho ovocím a želé podľa vlastného výberu a výsledok vám rýchlo vráti spomienky na dlhé teplé dni.
Tvarohový koláč s homogenizovaným tvarohom – ingrediencie:
- 1 kg vanilkového homogenizovaného tvarohu
- 2 citrónové alebo broskyňové želé
- 350 ml vriacej vody
Okrem toho:
- 2 jahodové želé
- 750 ml vriacej vody
- 100 g malín
- 100 g čučoriedok
- 100 g jahôd
- 1 balenie okrúhlych piškót
Ako pripraviť tvarohový koláč s homogénnym tvarohom?
- Začneme rozpustením citrónového alebo broskyňového želé v 350 ml vriacej vody. Keď zmes stratí časť svojej teploty, vložíme ju do chladničky, kým mierne stuhne.
- Na dno tortovej formy, napr. tortovej formy s priemerom 24 cm, vložíme okrúhle piškóty. V ďalšom kroku zmiešajte tvarohový krém s tuhnúcim želé.
- Zmes preneste na vrch piškót, uhlaďte a vložte do chladničky na jednu hodinu.
- Kým sa zmes chladí, rozpustite jahodové želé v 750 ml vriacej vody a po vychladnutí ho vložte do chladničky a počkajte, kým stuhne.
- Vrch homogenizovanej zmesi tvarohu a želé rovnomerne pokryjeme čerstvým ovocím a potom polejeme tuhnúcim želé.
- Tvarohový koláč vložte na noc do chladničky, aby bol pevnejší. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tvarohový koláč bude chutiť ako sladký obláčik, ak použijete túto jedinú prísadu
Trojzložkový koláč – recept na lenivý dezert. Je sladký, ľahký a nadýchaný ako obláčik
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.