8.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/AS Foodstudio).
Čo môžete pridať do tvarohového koláča namiesto hrozienok? Nápadov môže byť veľa. Moja babička však už roky používa originálnu náhradu. Tento rok som tak urobila aj ja a neľutujem. Hostia boli nadšení a pýtali si recept.
Cheesecake s hrozienkamy je lahodná a klasická variácia tohto obľúbeného dezertu, ktorá poteší krémovou konzistenciou a jemnou chuťou. Pridanie šťavnatých sultánok mu dodáva sladkosť a ľahkosť a vytvára dokonalú kombináciu chutí. Oplatí sa však vymeniť ho za niečo zaujímavejšie a prekvapiť svojich hostí.
Čo môžete pridať do cheesecaku namiesto hrozienok? Použite brusnice!
Naše babičky často používajú netradičné úpravy tradičných receptov a prispôsobujú ich vlastným chuťovým preferenciám. Ak chceme vylepšiť náš tradičný cheesecake, využime zaujímavý variant od starších generácií a namiesto hrozienok pridajme do pečenia brusnice.
Táto zmena dodá pečenému výrobku mierne kyslastú chuť a dokonale kontrastuje so sladkosťou tvarohového koláča. Okrem toho brusnice dodávajú dezertu jedinečnú sviežosť a jemnú ovocnú vôňu, ktorá môže byť príjemnou zmenou oproti tradičným sultánkam.
Recept na brusnicový tvarohový koláč. Prekvapte svojich hostí
Tento originálny cheesecake s tajnou ingredienciou si môžeme ľahko pripraviť aj doma. Tu sú potrebné ingrediencie.
Spodná časť
200 g sušienok
80 g rozpusteného masla
Syrová zmes:
500 g bieleho syra (napr. tvarohu)
3 vajcia
3/4 šálky cukru
1/2 pohára kyslej smotany
2 lyžice pšeničnej múky
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
1 šálka brusníc (čerstvých alebo mrazených)
Brusnicové želé:
1 šálka brusnicovej šťavy
2 lyžice cukru
1 balíček želatíny
Návod na prípravu koláča:
Predhrejte rúru na 180 °C. Formu na tvarohový koláč vymastíme maslom.
- Pripravte si dno. Sušienky rozdrvte a potom ich zmiešajte s rozpusteným maslom. Zmes vložte do formy, zarovnajte dno a rovnomerne ju vtlačte na dno formy. Formu vložte do chladničky, aby sa dno zrazilo.
- V samostatnej miske si pripravte tvarohovú zmes. Zmiešajte tvaroh, vajcia, cukor, kyslú smotanu, pšeničnú múku a vanilkový extrakt do hladka. Jemne vmiešajte brusnice.
- Formu vyberte z chladničky a na pripravené dno nalejte tvarohovú zmes.
- Cheesecake pečte vo vyhriatej rúre približne 45 – 50 minút, alebo kým vrch nie je mierne hnedý.
- Po upečení vypnite rúru a nechajte cheesecake v rúre ešte asi 15-20 minút, aby jemne vychladol. Potom cheesecake vyberte z rúry a nechajte ho úplne vychladnúť.
- Pripravte brusnicové želé. V hrnci zohrejte brusnicovú šťavu s pridaným cukrom. Pridajte rozpustenú
- želatínu podľa návodu na obale. Jemne miešajte, kým sa želatína úplne nerozpustí. Želé nechajte vychladnúť.
- Keď cheesecake úplne vychladne, nalejte naň vychladnuté brusnicové želé.
- Vložte cheesecake do chladničky a nechajte želé stuhnúť aspoň 4 hodiny, najlepšie však cez noc.
Pred podávaním ozdobte cheesecake kúskami čerstvých brusníc alebo lístkami mäty. Dobrú chuť
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.