Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Žiadne hrozienka! Babička pridáva do tvarohového koláča špeciálnu prísadu. Zmizne do poslednej omrvinky

8.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/AS Foodstudio). Čo môžete pridať do tvarohového koláča namiesto hrozienok? Nápadov môže byť veľa. Moja babička však už roky používa originálnu náhradu. Tento rok...

8.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/AS Foodstudio).

Čo môžete pridať do tvarohového koláča namiesto hrozienok? Nápadov môže byť veľa. Moja babička však už roky používa originálnu náhradu. Tento rok som tak urobila aj ja a neľutujem. Hostia boli nadšení a pýtali si recept.

Čo môžete pridať do tvarohového koláča namiesto hrozienok?
Foto: shutterstock.com/AS Foodstudio

Cheesecake s hrozienkamy je lahodná a klasická variácia tohto obľúbeného dezertu, ktorá poteší krémovou konzistenciou a jemnou chuťou. Pridanie šťavnatých sultánok mu dodáva sladkosť a ľahkosť a vytvára dokonalú kombináciu chutí. Oplatí sa však vymeniť ho za niečo zaujímavejšie a prekvapiť svojich hostí.

Čo môžete pridať do cheesecaku namiesto hrozienok? Použite brusnice!

Naše babičky často používajú netradičné úpravy tradičných receptov a prispôsobujú ich vlastným chuťovým preferenciám. Ak chceme vylepšiť náš tradičný cheesecake, využime zaujímavý variant od starších generácií a namiesto hrozienok pridajme do pečenia brusnice.

Táto zmena dodá pečenému výrobku mierne kyslastú chuť a dokonale kontrastuje so sladkosťou tvarohového koláča. Okrem toho brusnice dodávajú dezertu jedinečnú sviežosť a jemnú ovocnú vôňu, ktorá môže byť príjemnou zmenou oproti tradičným sultánkam.

Recept na brusnicový tvarohový koláč. Prekvapte svojich hostí

Tento originálny cheesecake s tajnou ingredienciou si môžeme ľahko pripraviť aj doma. Tu sú potrebné ingrediencie.

Ak chceme vylepšiť náš tradičný cheesecake, využime zaujímavý variant od starších generácií a namiesto hrozienok pridajme do pečenia brusnice.
Foto: shutterstock/Vladislav Noseek

Spodná časť

200 g sušienok
80 g rozpusteného masla

Syrová zmes:

500 g bieleho syra (napr. tvarohu)
3 vajcia
3/4 šálky cukru
1/2 pohára kyslej smotany
2 lyžice pšeničnej múky
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
1 šálka brusníc (čerstvých alebo mrazených)

Brusnicové želé:

1 šálka brusnicovej šťavy
2 lyžice cukru
1 balíček želatíny

Návod na prípravu koláča:

Predhrejte rúru na 180 °C. Formu na tvarohový koláč vymastíme maslom.

  1. Pripravte si dno. Sušienky rozdrvte a potom ich zmiešajte s rozpusteným maslom. Zmes vložte do formy, zarovnajte dno a rovnomerne ju vtlačte na dno formy. Formu vložte do chladničky, aby sa dno zrazilo.
  2. V samostatnej miske si pripravte tvarohovú zmes. Zmiešajte tvaroh, vajcia, cukor, kyslú smotanu, pšeničnú múku a vanilkový extrakt do hladka. Jemne vmiešajte brusnice.
  3. Formu vyberte z chladničky a na pripravené dno nalejte tvarohovú zmes.
  4. Cheesecake pečte vo vyhriatej rúre približne 45 – 50 minút, alebo kým vrch nie je mierne hnedý.
  5. Po upečení vypnite rúru a nechajte cheesecake v rúre ešte asi 15-20 minút, aby jemne vychladol. Potom cheesecake vyberte z rúry a nechajte ho úplne vychladnúť.
  6. Pripravte brusnicové želé. V hrnci zohrejte brusnicovú šťavu s pridaným cukrom. Pridajte rozpustenú
  7. želatínu podľa návodu na obale. Jemne miešajte, kým sa želatína úplne nerozpustí. Želé nechajte vychladnúť.
  8. Keď cheesecake úplne vychladne, nalejte naň vychladnuté brusnicové želé.
  9. Vložte cheesecake do chladničky a nechajte želé stuhnúť aspoň 4 hodiny, najlepšie však cez noc.

Pred podávaním ozdobte cheesecake kúskami čerstvých brusníc alebo lístkami mäty. Dobrú chuť

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Jednoduchý recept na newyorský cheesecake s príchuťou citróna. Je hustý, zamatový a neskutočne chutný

Na jeseň musíte pripraviť tento koláč. Tekvicový cheesecake je taký krémový, že sa vám roztopí v ústach


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Takto si radiátor odvzdušníte sami. Nemusíte volať profesionála

25.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Improvisor). Radiátory plné vzduchu môžu výrazne znížiť tepelnú pohodu v našom dome a viesť k zbytočnému plytvaniu energiou. Našťastie…

Prečo starneme rýchlejšie? Odborník upozorňuje na jeden osudový zlozvyk

25.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PeopleImages.com - Yuri A). Prečo starneme rýchlejšie? Dôvodov môže byť veľa, ale nie každý si to uvedomuje. A nejde…

Kamarátka mi povedala, čím umýva okná. Teraz používam tento patent, žiaria ako nové

25.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Simol1407). Čistenie okien môže byť frustrujúce, najmä keď sa na čerstvo vyčistenom povrchu objavia nevzhľadné šmuhy. Zaujíma vás, ako…

Zabudnite na doplnky. Tu je superpotravina, ktorá vám dodá zdravie a energiu

25.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/uladzimir zgurski). Mnohí ich považujú za mokré a lepkavé, preto sa nemusia zdať príliš chutné a nevyvolávajú také pozitívne…

Slováci robia túto chybu pri cedení cestovín neustále

25.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Brandy McKnight). Cedenie cestovín je v mnohých slovenských kuchyniach každodennou činnosťou. Zvyčajne sa nad tým nezamýšľame a reflexívne robíme…

Auto Trendy

Spoločnosť Trek ponúka mestský ebike s malým zdvihom pre obyvateľov bytov s túlavou povahou

25.11.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť Trek sa snaží pomôcť jazdcom pohybovať sa v prémiovom štýle s chutným dojazdovým bicyklom vo variantoch s nízkym a vysokým stupňom. Mestský ebajk FX+…

Elektrický motokros CFMoto má priniesť revolúciu v oblasti e-dirtových motocyklov

25.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nedávny veľtrh EICMA presvedčivo dokazuje, že CFMoto napreduje. Čínsky výrobca motocyklov odhalil svoj takmer sériový, plne elektrický koncept CF-X. Je navrhnutý tak, aby sa vyrovnal…

Pozoruhodné dvojmotorové hnacie ústrojenstvo pracuje celý deň s 92 % maximálneho výkonu

25.11.2024 Redakcia Auto trendy - Na výstave IAA Transportation 2022 predstavil nemecký dodávateľ automobilového priemyslu Tier 1 Mahle motor Super Continuous Torque (SCT), elektrický stroj, ktorý dokáže nepretržite pracovať na…

Chýba vám zvuk spaľovacieho motora? Tento jednoduchý trik vdýchne vášmu elektromobilu stratenú dušu!

25.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jednou z najčastejších kritík, ktoré smerujú k elektromobilom od milovníkov áut, je absencia charakteristického zvuku spaľovacích motorov. No vďaka jednej šikovnej inovácii by sa to…

Dobrodružstvo na dosah: Duster 4x4 teraz s kempingovou výbavou, ktorú si môžete dovoliť

25.11.2024 Redakcia Auto trendy - Predstavte si, ako úžasne by ste sa cítili, keby vám spoločnosť Jeep dodala úplne nový Wrangler s integrovaným obytným balíkom. Dokonca aj jednoduché závesné lôžko…

Elegantné, športové, elektrické: Nové SUV kupé DS prichádza s rekordným dojazdom!

25.11.2024 Redakcia Auto trendy . Francúzska automobilka DS Automobiles odhalila prvé oficiálne fotografie svojho pripravovaného elektrického SUV kupé, ktoré by malo byť verejnosti predstavené ešte pred koncom tohto roka. Tento…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov