10.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ingrid Balabanova).
Sendvičové nátierky sú niečím, čo veľmi spestrí naše raňajky. V tejto oblasti som veľa experimentovala. Prešla som stovkami rôznych receptov, ktoré som si sama upravila. Musím však povedať, že najlepšia je tá s tuniakom.
Sendvičové nátierky môžu chutiť naozaj skvele. Zbožňujem najmä tie s pečenou zeleninou, ale aj s rybami. A chcem sa podeliť o tento recept na tuniakovú nátierku. U nás doma zmizne v okamihu.
Tuniaková nátierka – recept. Dodá sendvičom iný význam
Ukázalo sa, že svoje sendviče môžete ľahko ozvláštniť. Stačí byť kreatívny a namiesto nudnej šunky zvoliť pastu z viacerých ingrediencií. Táto nátierka je jednoducho neodolateľná.
Ingrediencie:
- 1 konzerva tuniaka,
- 1 malá cibuľa – môže byť fialová,
- 1 malá paradajka,
- pažítka,
- 1 čajová lyžička horčice,
- 1-2 lyžice majonézy,
- 2 čajové lyžičky paradajkového pretlaku,
- korenie podľa chuti: soľ, čierne korenie, chilli.
Tuniaková nátierka – príprava krok za krokom
Raňajkové nátierky na sendviče majú obrovskú výhodu – veľmi ľahko sa pripravujú a zoznam ingrediencií sa dá ľubovoľne upravovať. Treba si tiež uvedomiť, že pasta bude najlepšie chutiť, ak ju pripravíte tesne pred raňajkami. A nešetrite ani korením, ktoré obohatí jej chuť.
Spôsob prípravy:
Tuniaka zbavte šťavy a vložte ho do misky. Ak je na kúsky, rozdrvte ho. Cibuľu a paradajky nakrájajte na veľmi malé kocky. Pažítku nasekáme a pridáme do misky. Pridajte horčicu, majonézu, pretlak a korenie. Dôkladne premiešajte. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vajíčka rozbijte do avokáda. Nevynechávajte však ďalšie kroky, budete mať raňajky ako na Instagrame
Pravidlo 1:1 zachránilo moje zemiakové placky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.