10.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/EnesPhography).
Panvice patria medzi najdôležitejšie predmety, ktoré máme v kuchyni. Používame ich na vyprážanie, varenie, dusenie a ďalšie účely. V skutočnosti väčšina z nás siahne po panvici aspoň raz denne. Preto sa často pripália, ale vieme, ako to napraviť.
Bez ohľadu na to, či ste večeru úplne pripálili, alebo sú vaše panvice časom čoraz špinavšie, nakoniec budete musieť drhnúť povrch. Čím skôr, tým lepšie! Čistenie riadu môže byť nepríjemné, ale my vieme, ako vám ho uľahčiť. Prečítajte si, ako vyčistiť pripálenú panvicu.
Ocot a sóda je zmes, ktorá rozbije nečistoty. Vyčistí akýkoľvek riad
Naplňte špinavú panvicu rovnakým dielom vody a octu. Zmes priveďte do varu a potom pomaly pridajte 2 polievkové lyžice sódy bikarbóny. Odstavte z ohňa a nechajte pôsobiť až 15 minút. Ak sú škvrny na dne panvice, naneste pastu z sódy bikarbóny zmiešanú s malým množstvom vody a pred drhnutím nechajte niekoľko minút pôsobiť.
Vďaka obsahu kyselín citróny zmyjú všetky nečistoty. Panvica sa bude lesknúť ako zrkadlo
Rozkrojte dva až tri citróny a položte ich na špinavú panvicu. Postavte panvicu na stredný oheň a naplňte ju takým množstvom vody, aby ledva pokryla citróny. Vodu z citrónov priveďte do varu na päť až osem minút a potom panvicu stiahnite z ohňa. Panvicu vydrhnite umývačkou riadu a ak je pripálená od dna, namočte ju do tej istej zmesi.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Populárny trik na čistenie dna hrncov a panvíc. Dve ingrediencie stačia
Niekoľko krokov k lesklému povrchu. Takto vyčistíte indukčnú varnú dosku
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.