14.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Olya Detry).
Kto nemá rád palacinky? Môžu sa podávať na rôzne spôsoby – sladké alebo slané. Náplň je však len doplnkom, a aby boli palacinky chutné, musíte sa o ňu postarať už vo fáze prípravy cesta. Čo tak pripraviť cesto bez gramu múky?
Palacinky bez múky môžu fungovať. A budú ešte lepšie ako tie s ňou. Áno, mnohí z nás ich väčšinu života robili s múkou, ale oplatí sa skúšať nové veci, pretože môžete byť príjemne prekvapení. Tu je recept, ktorý zmení prípravu palaciniek.
Palacinky bez múky – recept. Budú ešte nadýchanejšie a mäkšie
Domáce palacinky sú najlepším dezertom, aký môžete svojej rodine naservírovať. Oplatí sa však trochu odviazať a pripraviť ich trochu inak. Zahoďte múku a nahraďte ju krupicovou a budete prekvapení výsledkom. Budú mäkké a nadýchané ako nikdy predtým.
Zloženie:
- 3/4 šálky kaše,
- pohár mlieka
- čajová lyžička vanilkovej esencie,
- 2 vajcia,
- čajová lyžička cukru,
- štipka soli,
- 3 lyžice rozpusteného masla alebo oleja.
Ako pripraviť palacinky bez múky? Je to triviálne jednoduché. Príprava krok za krokom
Spôsob prípravy:
- Mlieko nalejte na krupicu a nechajte 30 minút odpočívať, aby napučala.
- Krupicu vložíme do väčšej misy, pridáme vajcia, soľ, cukor, rozpustené maslo a nakoniec vanilkovú esenciu. Nebojte sa použiť vanilkové zrnká alebo sirup.
- Všetky prísady dôkladne premiešajte.
Takto pripravené krupicové cesto smažte po častiach na horúcej suchej panvici. Nepotrebujete ani gram tuku. - Palacinky smažte z oboch strán dozlatista.
- Keď sú palacinky hotové, môžete ich podávať obľúbeným spôsobom. Sladká alebo slaná plnka – je to na vás. My ich odporúčame plniť kuracím mäsom alebo tvarohom a ovocím. Skvelé sú aj tradičné palacinky s džemom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Klasický recept na palacinky. Moja teta ho robí už roky, ale spôsob pečenia prekvapuje mladších ľudí
Palacinky s touto náplňou vám ani nenapadnú. Opakujem ich každý týždeň
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.