15.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: facebook.com/livecomposed).
Praženica sa dá robiť rôznymi spôsobmi: s maslom, s olejom, s prísadami alebo bez nich. Všeobecným pravidlom však je, že sa má vyprážať. Internet však už viackrát dokázal, že tam nájdeme všetko. Aj to, čo najmenej očakávame, napr. varené miešané vajcia. Tento recept sa objavil na sociálnych sieťach a vyvolal poriadny rozruch.
Miešané vajíčka naozaj nevzbudzujú príliš veľa emócií. Len vajíčka opražené na panvici, niekedy s paradajkami alebo klobásou. Niektorí ich robia s mliekom, aby boli krémovejšie, iní, ako napríklad Gordon Ramsay, pridávajú trochu smotany, aby boli vajíčka krémové a nadýchané.
Tento prvok vyprážania je však prítomný vždy. Poriadny rozruch preto vyvolalo video, ktoré ukazuje, ako vyrobiť praženicu nie na tuku rozohriatom na panvici, ale v hrnci s vriacou vodou.
Miešané vajíčka bez gramu tuku. Namiesto vyprážania… varte
Video bolo zverejnené na Facebooku na profile Live Composed, ktorý prevádzkuje Azure MacCannell. Žena zdieľa s publikom rôzne triky životného štýlu, ktoré uľahčujú život. Väčšinou sa týkajú čistenia a usporiadania priestoru, no ich súčasťou sú aj kulinárske tipy. Ako napríklad spomínaná varená praženica.
Video, ktoré sa objavilo na MacCannellovej účte, ukazuje, ako spraviť praženicu bez panvice a akéhokoľvek tuku – ani masla, ani oleja. Vajcia jednoducho rozšľahajte v miske metličkou a potom vaječnú zmes nalejte do hrnca s vriacou vodou. Vysoká teplota spôsobí stuhnutie vajec a po chvíli ich môžete naložiť na tanier. Treba priznať, že keď plávajú v hrnci, nevyzerajú veľmi chutne, ale po naložení na tanier pripomínajú skôr klasické praženice.
Ukázala varené miešané vajíčka. Nemilosrdní ľudia: Vyzerá to hrozne, ďakujem za radu
Internetoví užívatelia komentujúci video však takí láskaví neboli. V metóde, ktorú navrhla influencerka, nenechali kameň na kameni.
„To, že môžeš, neznamená, že by si mala“
„Vyzerá to hrozne, ďakujem za radu“
„Nikdy by som si nepomyslel, že niekto môže vojsť dnu a povedať: „Chcem nejaké mokré vajcia, prosím.“ “
– napísali znechutení touto myšlienkou.
Niektorí ľudia však poukázali na to, že takto sa pripravuje čínska vaječná polievka (anglicky: egg drop soup), ale pripravuje sa z vývaru a rôznych korenín, vrátane: kurkumy, zázvoru a cesnaku. Vajcia sa pridávajú do vriaceho vývaru a pomaly sa miešajú. Konzistencia polievky nemusí byť hladká. Nakoniec ju môžete ozdobiť napríklad petržlenovou vňaťou. Čínska vaječná polievka sa odporúča okrem iného: pri prechladnutí.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Otrava alebo jednoduchá chyba? Hostia reštaurácie zrazu začali pľuvať krv. Polícia prípad vyšetruje
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.