18.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/gkrphoto).
Napriek tomu, že máte k dispozícii množstvo receptov na prípravu večere, máte pocit, že ste sa všetkého prejedli? Túto nedeľu si pripravte bravčové rezne s majonézou! Na tú chuť tak skoro nezabudnete. Príprava je jednoduchá.
V každodennom zhone sa často obraciame na osvedčené recepty na večeru, ktoré každý pozná. Mletá kotleta, dusené mäso alebo zemiaky s omáčkou. Niekedy sa však oplatí vybočiť z vychodených kulinárskych koľají a vyskúšať niečo úplne nové. Ak tento recept pripravíte čo i len raz, zostane na vašom jedálnom lístku dlhšie!
V čom marinovať bravčovú panenku, aby bola krehká? Vyberte si majonézu
Marinovanie bravčovej panenky v majonéze je netradičnou variáciou tohto obľúbeného pokrmu, ktorý prekvapí svojou chuťou a jemnosťou. Spočíva v marinovaní bravčovej panenky v zmesi majonézy a vybraných korenín, vďaka čomu je mäso výnimočne šťavnaté a aromatické. Tento spôsob prípravy bravčovej panenky sa odporúča najmä vtedy, keď mäso nie je príliš mäkké, pretože ponorenie do tejto zjemňujúcej marinády zaručuje vynikajúci konečný výsledok.
Ako sa marinujú bravčové rezne v majonéze? Je to jednoduché
Predtým, ako sa pustíte do vyprážania bravčových rezňov , je dobré sa najprv zamerať na prípravu správnej marinády. Na ňu budete potrebovať:
- 1 stredne veľké vajce
- 1 PL majonézy
- 1 PL nasekaného kôpru
- 1 PL petržlenovej vňate
- 1 PL citrónovej šťavy
- Korenie: 1/2 čajovej lyžičky soli, 1/4 čajovej lyžičky korenia
Do väčšej misky rozbijeme vajce, pridáme majonézu a spojíme do krémovej hmoty. Pridajte kôpor, petržlenovú vňať, citrónovú šťavu a korenie.
Ako pripraviť chutné bravčové rezne? Budú dokonale jemné
Ak chceme pripraviť dokonale jemné a chutné bravčové rezne, musíme použiť už pripravenú marinádu. Vložte do nej kúsky vopred naklepaných bravčových kotliet. Toľko kusov, koľko potrebujete. Nechajte ich aspoň 4 hodiny odstáť a vložte ich do chladničky. Mäso môžete nechať aj cez noc. Potom naše bravčové rezne opečieme. Okrem toho budeme potrebovať:
- 4 lyžice strúhanky
- Olej na vyprážanie
Rezne vyberte z marinády, obaľte v strúhanke a opečte na rozpálenom tuku. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Toto je najlepší rezeň na svete. Podobá sa na bravčový rezeň, ale je z oveľa lepšieho mäsa
Rezne nedávam na panvicu hneď. Túto vec urobím vopred a obal neopadáva
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.