18.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/geniuscook_com).
Pistácie sa stali veľmi obľúbenými a túto príchuť nájdete všade. Sú obsiahnuté v zmrzlinách, šiškách a dezertoch. Dokonca aj tvarohový koláč môže byť s nimi chutnejší. Ako ho pripraviť? Nižšie uvádzame recept, ktorý sa vždy osvedčí.
Vo svete dezertov je veľa pochúťok, ale niektoré z nich sa od ostatných odlišujú svojou nezvyčajnou chuťou a charakterom. Jedným z nich je pistáciový cheesecake. Tento cheesecake sa od ostatných podobných dezertov odlišuje predovšetkým svojou jedinečnou chuťou. Kombinácia smotanového syra s nádychom pistácií vytvára jedinečnú zmes, ktorá sa rozplýva v ústach.
Pistáciový cheesecake je vďaka svojej chuti ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú niečo výnimočné, čo ich prekvapí a poteší. Vďaka svojmu elegantnému vzhľadu a intenzívnej chuti je ideálny na všetky druhy osláv a večierkov, ktorým dodá nádych sofistikovanosti.
Recept na pistáciový cheesecake
Ingrediencie na spodok:
- 200 g sušienok,
- 100 g masla.
Ingrediencie na tvarohovú náplň:
- 500 g tvarohu,
- 200 g smotanového syra
- 200 g pistáciovej pasty,
- 200 g cukru,
- 3 vajcia,
- lyžica pšeničnej múky
- lyžička vanilkového extraktu,
- lyžica citrónovej šťavy,
- 200 g pistácií.
Ďalšie ingrediencie:
- 50 g pistácií,
- 100 g sušených malín.
Spôsob prípravy:
- Predhrejte rúru na 160 °C. Dno formy vyložte papierom na pečenie.
- Sušienky preložte do mixéra a najemno pomeľte. Potom ich zmiešajte s rozpusteným maslom. Touto zmesou pokryte dno formy a vložte ju do chladničky, aby sa dno spevnilo.
- Do väčšej misy dajte tvaroh, smotanový syr, pistáciovú pastu, cukor, vajcia, celozrnnú múku, vanilkový extrakt a citrónovú šťavu. Všetky prísady vymiešajte na hladkú hmotu.
- Pridajte nadrobno nasekané pistácie a jemne premiešajte, aby sa rovnomerne rozmiestnili.
- Formu vyberte z chladničky a na pripravené dno nalejte syrovú zmes. Povrch zarovnajte.
- Vložte tvarohový koláč do už predhriatej rúry a pečte približne 60 – 70 minút alebo kým vrch nie je mierne hnedý a stred nie je viac kolísavý.
- Po upečení vypnite rúru a nechajte cheesecake vo vnútri asi 30 minút postupne chladnúť.
- Po vychladnutí ozdobte vrch nasekanými pistáciami a nakrájanými sušenými malinami. Upečený koláč vložte do chladničky, aby sa vychladil.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.