19.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MikroKon).
Veľkonočný koláč nie je len tradičných mazancoch a tvarohových koláčoch. Ak skombinujete zelenú piškótu s krémovou hmotou a želé v prášku, vznikne cukrárske majstrovské dielo. A tým sa prekvapenia nekončia – čerešničkou na torte bude ovocný akcent, ktorý v torte vyvoláva dojem potopených vajec, čo ukradne srdcia a chuťové bunky všetkých labužníkov.
Zabudnite na nudné a klasické recepty na veľkonočné sladkosti. Je čas na skutočnú revolúciu, ktorá ohromí aj vaše náročné tety a svokry. Tu vládne „machový“ základ a farebné vrstvy, ktoré krásne vyzerajú a ešte lepšie chutia. Jedným slovom – zjavenie!
Tento koláč nadchne celú rodinu. Zoznámte sa s klenotom veľkonočného stola
Príprava tohto fenomenálneho koláča je trochu náročná, ale všetka námaha a čas strávený v kuchyni budú odmenené slovami obdivu a žiadosťami o recept alebo o ďalšie. Koláč urobí obrovský dojem a je mimoriadne vhodný na veľkonočný stôl.
Vrstvený veľkonočný koláč alebo ovocné vajce na zelenej lúke
Ingrediencie na piškótový korpus:
- 3 vajcia,
- 270 g pšeničnej múky,
- 150 g cukru,
- 130 g repkového oleja,
- 150 g špenátu,
- 2 lyžičky prášku do pečiva.
Tvarohová hmota:
- 1 kg trojito mletého tvarohu,
- 2 tortové želé v prášku,
- 400 ml vriacej vody,
- 250 ml vychladenej 36-percentnej smotany,
- 40 g práškového cukru.
Okrem toho:
- 2 konzervy broskýň v sirupe,
- 2 tortové želé v prášku,
- 800 ml vriacej vody.
Spôsob prípravy:
- Začnite s cestom na piškótový koláč. Vajcia vyšľahajte s cukrom do nadýchanej peny. Postupne pridávajte olej v tenkom prúde a stále miešajte.
- Špenát rozmixujte na kašu. Do zmesi pridajte zeleninu a cukor a dôkladne premiešajte.
- Zmiešajte múku s práškom do pečiva a za stáleho miešania postupne pridávajte suché prísady. Premiešajte do hladka a presuňte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme 25 minút pri teplote 170 stupňov.
- Po uplynutí tohto času je čas na prípravu tvarohovej zmesi. Želé rozpustíme vo vriacej vode. Odstavíme a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha.
- Tvaroh zmiešajte s vychladnutými želé a potom postupne spojte tvaroh so šľahačkou.
- Tvarohovú zmes nalejte na úplne vychladnutý špenátový korpus. Koláč zabaľte do fólie a vložte do chladničky na minimálne dve hodiny.
- Teraz je čas na poslednú vrstvu. Na vrch koláča položte polovice broskýň, odkvapkané z marinády. Ovocie je dobré rozmiestniť rovnomerne tak, aby jedna broskyňa zodpovedala jednej časti torty.
- Želé rozpustite vo vriacej vode. Odstavte, aby vychladli.
- Broskyne polejeme stuhnutým želé. Tortu uložte do chladničky približne na 2 hodiny. Koláč je pripravený na podávanie, dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pistáciový cheesecake zmizne zo stola ako prvý. Za svoju hlbokú chuť vďačí tejto ingrediencii
Piškótové cesto robím bez prášku do pečiva. Vďaka druhej prísade je ľahké ako obláčik a neklesá
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.