19.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatyana Berkovich).
Čokoládová pena je dokonalý dezert, ak máme chuť na niečo krémové a sladké. Ak však držíme redukčnú diétu, tradičná verzia tohto receptu sa môže ukázať ako príliš kalorická. Tu je alternatíva, vďaka ktorej si ľahko pripravíte lahodný, ľahký, nízkokalorický a zdravý čokoládový dezert, ktorý sa vám bude rozplývať v ústach.
Jednoduchý čokoládový dezert? Môžete ho jesť aj pri diéte
Čokoládová pena je obľúbený dezert, ktorý je ideálny, keď máte chuť na niečo sladké. Klasická pena sa však vyrába z vaječných žĺtkov, masla a smotany, čo znamená, že napriek svojej ľahkej, sladkej chuti je veľmi kalorická.
Ak teda práve držíme redukčnú diétu, môžeme ju nahradiť oveľa ľahším dezertom, ktorý bude navyše bohatý na bielkoviny. Stačí, ak ako základ použijeme kefír, ktorý je prírodným probiotikom podporujúcim správne fungovanie tráviaceho systému. Navyše mu dodá zaujímavú chuť, keďže po stuhnutí chutí ako ľahký tvarohový koláč.
Ani jeho príprava nie je zložitá a väčšinu potrebných ingrediencií už nájdete vo svojej domácnosti. Pena vyjde chutná a krémová a bude z nej lahodný dezert, ktorý pripravíte za pár chvíľ.
Ako pripraviť dezert a’la čokoládová pena? Jednoduchý a rýchly recept
Samotná príprava tohto dezertu netrvá dlho a nie je vôbec zložitá. Vďaka tomu je skvelou voľbou, keď máte zrazu chuť na niečo sladké. Výhodou tohto receptu je, že na prípravu chutného krémového dezertu nepotrebujete veľa ingrediencií. Tu je zoznam potrebných produktov:
- 300 ml kefíru
- 50 ml vody
- 10 g želatíny
- 2 PL cukru alebo 2 PL erytrolu
- 2 PL nesladeného kakaa
Prípravu dezertu začnite tak, že kefír nalejete do vysokej misy. Pridajte cukor a kakao a mixujte mixérom, kým sa zmes neprevzdušní. Potom nasypte želatínu do pohára, zalejte ju studenou vodou a nechajte 10 minút odstáť.
Po uplynutí tejto doby zohrejte želatínu v mikrovlnnej rúre a pridajte ju do čokoládovej zmesi. Premiešajte, nalejte do misky a vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny. Penu je najlepšie podávať s obľúbenými prílohami, napríklad s čerstvým ovocím.
Ako inak sa dá tento dezert pripraviť?
Pena pripravená podľa tohto receptu je taká univerzálna, že v nej môžeme zmeniť niekoľko prísad a stále bude chutná. Ak chcete, môžete napríklad kefír nahradiť cmarom, ale počítajte s tým, že dezert nebude taký krémový.
Ak chcete, aby bola pena menej kalorická, môžete namiesto cukru použiť erytrol, ktorý má 0 kalórií a napriek tomu dodá jedlu sladkosť. Na druhej strane, ak sa vyhýbate konzumácii živočíšnych produktov, môžete želatínu nahradiť agar-agárom a kefír kokosovým jogurtom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Takýto veľkonočný koláč nekúpite v žiadnej cukrárni. Spojím vrstvy a stane sa sladké kúzlo
Rýchly čokoládový koláč, ktorý zvládne aj dieťa. Chutí tak dobre, že dokáže zamotať hlavu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.