Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Raz ich zjete a už na ne nikdy nezabudnete. Tieto koláče si zaslúžia zlatú medailu

21.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna Hoychuk). Všetko pečivo, ktoré obsahuje citrón, je dobré. O tom nepochybujeme. Preto sú tieto citrónové koláčiky alebo tyčinky, na ktoré vám chceme ponúknuť...

21.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna Hoychuk).

Všetko pečivo, ktoré obsahuje citrón, je dobré. O tom nepochybujeme. Preto sú tieto citrónové koláčiky alebo tyčinky, na ktoré vám chceme ponúknuť recept, absolútnym majstrovským dielom. Sú prvotriedne medzi koláčmi.

Citrónový koláč – všetko pečivo, ktoré obsahuje citrón, je vynikajúce a svieže
Foto: shutterstock/Anna Hoychuk

Milujeme citrónové koláče, milujeme citrónové cupcakes a milujeme torty s citrónovou polevou. Preto sme si istí, že aj tieto citrónové koláčiky na krehkom základe si nájdu trvalé miesto v našich srdciach.

Na ich prípravu budete potrebovať poriadne veľký citrón, jemný cukor na pečenie, maslo, vajcia, hladkú pšeničnú múku, trochu soli a práškový cukor na ozdobu. Ako vidíte, všetky ingrediencie sú základné a ľahko dostupné produkty. Väčšinu z nich už pravdepodobne máte doma, najmä ak pravidelne pečiete koláče a sušienky. Vytiahnite teda ingrediencie zo skrine alebo zájdite do najbližšieho obchodu po tie, ktoré vám ešte chýbajú, a pustite sa do pečenia. Nezabudnite, že prísady – a konkrétne maslo a vajcia – by mali mať izbovú teplotu.

Milujeme citrónové koláče, milujeme citrónové cupcakes a milujeme torty s citrónovou polevou, sú svieže a šťavnaté
Foto: shutterstock/Alexeysun

Recept na citrónový koláč. Toto je prvá trieda medzi pečivom


Ingrediencie na cesto:

  • 170 g masla,
  • 1 a 3/4 šálky pšeničnej hladkej múky,
  • 1/4 šálky jemného cukru,
  • citrón,
  • pol lyžičky soli.


Ingrediencie na citrónovú hmotu:

  • 1,5 šálky jemného cukru,
  • 1/3 šálky pšeničnej hladkej múky,
  • 5 citrónov (vrátane jedného potrebného na koláč),
  • 4 vajcia,
  • pol čajovej lyžičky soli,
  • práškový cukor na posypanie koláčov.
Začnite prípravou cesta. Do misky nastrúhajte kôru z jedného citróna. Pridáme cukor, maslo, soľ a múku
Foto: shutterstock/Vladislav Noseek


Postup prípravy:

Začnite prípravou cesta. Do misky nastrúhajte kôru z jedného citróna. Pridáme cukor a prstami roztlačíme prísady. Potom pridajte mäkké maslo, soľ a suroviny miešajte na stredne výkonnom mixéri, kým nevznikne ľahké a nadýchané cesto. To by malo trvať približne dve minúty.

Po uplynutí tejto doby pridajte múku a pokračujte v miešaní ingrediencií, asi minútu. Cesto by sa malo začať spájať do hrudiek. Obdĺžnikovú alebo štvorcovú formu na pečenie vyložte papierom na pečenie tak, aby zakrýval aj každú stranu. Vložte doň cesto a dôkladne zakryte dno formy. Pečte približne 20 minút pri teplote 175 stupňov Celzia.

Medzitým si pripravte citrónovú zmes. Vajíčka rozbijeme do misky a vyšľaháme ich. Pridajte k nim kôru nastrúhanú z jedného citróna a šťavu z piatich. Pridajte cukor a soľ a pokračujte v šľahaní do hladka. Nakoniec do misy preosejte múku a miešajte, kým sa ingrediencie pekne nespoja.

Na upečený, ale ešte horúci základ nalejte citrónovú zmes. Pečte približne 18-20 minút, kým zmes nezatuhne. Plech vyberte z rúry a koláč nechajte vonku vychladnúť. Potom ho vložte do chladničky aspoň na tri hodiny. Cesto nakrájajte na niekoľko kúskov a vytvorte štvorcové citrónové koláče. Každý kúsok posypeme práškovým cukrom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Takýto veľkonočný koláč nekúpite v žiadnej cukrárni. Spojím vrstvy a stane sa sladké kúzlo

Pistáciový cheesecake zmizne zo stola ako prvý. Za svoju hlbokú chuť vďačí tejto ingrediencii


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov