22.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Arkadiusz Fajer).
Ak snívate o výživných raňajkách, tento recept bude hitom. Vďaka nemu zabudnete na sendviče, omelety a ovsenú kašu. Lievance z tohto receptu vyjdú ľahké, zamatové a ich chuť sa skvele hodí k všetkým prílohám. Sú dokonca chutnejšie ako klasické lievance.
Stavím sa, že veľa ľudí je veľkými fanúšikmi lievancov. Vôbec ma to neprekvapuje, pretože sú chutné a pomerne jednoduché na prípravu. Na ich prípravu toho ani veľa nepotrebujete, veľmi často sa potrebné ingrediencie už nachádzajú vo vašich kuchynských skriniach a chladničke. Aby sme dodali sviežosť klasike, ktorú už poznáme, oplatí sa občas použiť nový recept. Môžete použiť ten, ktorý je uvedený nižšie. Vyznačuje sa jednou ingredienciou, vďaka ktorej sú lievance ľahké a jemné.
Aby boli lievance nadýchané, ale stále jemné a ľahké, je vhodné pridať do nich syr mascarpone. Práve ten dodá jedlu taký chuťový zážitok. Okrem toho odporúčame do zmesi zapracovať kôru z jedného citróna. To dodá pokrmu sviežu a originálnu chuť. Lievance môžete podávať so všetkými sladkými prílohami. Veľmi dobre sa k nim hodí čokoládový krém, džemy, čerstvé ovocie alebo aj najklasickejší práškový cukor.
Recept na lievance s mascarpone
Ingrediencie:
- 350 g pšeničnej múky,
- 125 g syra mascarpone,
- cca 175 ml mlieka,
- 3 lyžice cukru,
- 2 vajcia,
- 2 lyžičky prášku do pečiva,
- nastrúhaná kôra z jedného citróna,
- olej na smaženie,
- práškový cukor na posypanie.
Spôsob prípravy:
- Do misky dáme syr mascarpone, cukor, vajce, citrónovú kôru a mlieko. Všetky prísady spolu zmiešame.
- Do zmesi pridáme múku s práškom do pečiva preosiatu cez sito. Pomocou mixéra všetko spojte, aby vznikla hladká a homogénna hmota.
- Na panvici rozohrejeme olej a keď je dostatočne horúci, zmes rozdelíme na porcie. Smažte z oboch strán dozlatista a pred podávaním posypte práškovým cukrom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Recept na neskutočne chutné lievance. S týmto prídavkom sú ešte lepšie
Banánové lievance – recept na raňajky snov. Sú nadýchané, jemné a hotové za okamih
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.