24.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Ilustračná fotografia. Zdroj: Pixabay/stevepb).
Krájanie cibule nepatrí medzi naše obľúbené kulinárske činnosti. Existuje však trik, vďaka ktorému bude cibuľa chutnejšia, jemnejšia a celkovo lepšia v šalátoch a mnohých ďalších jedlách. A stačí na to jediná vec.
Krájanie cibule je utrpenie. O tom nebudeme polemizovať, a hoci existuje množstvo tipov, ako pri krájaní tejto chutnej zeleniny neplakať, existuje ešte jeden trik. Niekedy sa stáva, že cibuľa je horká, a keď sa pridá do šalátu alebo musaky, môže pokaziť chuť a spôsobiť, že ju budeme jesť s odporom. Netýka sa to len musaky, akýkoľvek šalát môže byť s príliš horkou cibuľou prepadákom. Máme však spôsob, ako to obísť.
Čo sa dá urobiť, aby bola cibuľa v šalátoch chutnejšia? Všetko, čo potrebujete, je cukor
Cukrový patent pozná asi každá kuchárka a každá skúsená hostiteľka. Ukázalo sa, že cukor nie vždy funguje rovnako dobre v čaji, či v syrových koláčoch. Dá sa pridať aj do cibule, aby boli šaláty, predjedlá a iné pochúťky chutnejšie bez toho, aby, ako hovorieval môj starý otec, „smrdeli ostro“.
Prečo sa to deje?
Cukor, podobne ako soľ, odvádza tekutiny a nie je to inak ani v prípade cibule. Tekutina z cibule je však veľmi silným nositeľom chuti a táto chuť je zvyčajne horká, a preto naše šaláty môžu chutiť zle. Stačí nakrájať cibuľu, pridať trochu cukru a premiešať, či roztlačiť. Takto „pocukrovanú“ cibuľu nechajte hodinu odpočívať a môžete ju pridať do šalátov.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Znižuje hladinu cukru a zlepšuje trávenie. Budete prekvapení, o čo ide
Nikto nerobí lepší zimný šalát ako moja babička. Tajomstvom lahodnej chuti je trochu tohto korenia.
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.