Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Nalejte do misky a premiešajte. Lesklý povrch lahodne pokryje vaše sviatočné pečivo

24.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe(Foto: shutterstock/Tatiana Vorona). Domáca poleva je nevyhnutnou ozdobou ručne vyrábaného pečiva. Na fašiangi je nepostrádateľná na šišky, na Vianoce hladko pokrýva chutné perníky a na Veľkú...

24.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe(Foto: shutterstock/Tatiana Vorona).

Domáca poleva je nevyhnutnou ozdobou ručne vyrábaného pečiva. Na fašiangi je nepostrádateľná na šišky, na Vianoce hladko pokrýva chutné perníky a na Veľkú noc steká z bábovky. Tajomstvo tejto sladkej prísady spočíva v jej jednoduchosti a správnej kombinácii len dvoch alebo troch ingrediencií. Pozrite sa, ako si práve teraz vyrobiť šialenú polevu.

Domáca poleva – dokonalá ozdoba veľkonočného pečiva
Foto: shutterstock/Tatiana Vorona

Polevy ako dekorácia


Pomocou glazúry je ľahké dodať tortám pôvab a zakryť prípadné nedostatky na povrchu. Vrchné časti potiahnuté pevnou vrstvou polevy vyzerajú elegantne a zároveň poskytujú základ pre ďalšie zdobenie, napr. ovocím, kokosovými hoblinami, kandizovanou ovocnou kôrou alebo jedlými okvetnými lístkami.
Poleva, ktorá je príliš riedka, matná a rýchlo steká, je nočnou morou začiatočníkov. Stačí však zachovať jednoduché proporcie, aby vždy vyšla dokonale. Aké produkty potrebujeme na prípravu tradičnej a najjednoduchšej polevy? Tu je najlepší a osvedčený recept, ktorý sa stane trvalou súčasťou vašej domácej kuchárky.

Pomocou glazúry je ľahké dodať tortám a koláčom pôvab a zakryť prípadné nedostatky na povrchu
Foto: shutterstock/gourmetphotography

Biela poleva na tortu – tradičný recept


Sladká a dokonale lesklá biela poleva je jednou z najjednoduchších polev, ktorou možno ľahko ozdobiť domáce torty. Hodí sa napríklad na:

  • šišky,
  • koláčiky,
  • perníky,
  • sušienky,
  • slimáky z kysnutého cesta.


Už vieme, na čo použijeme polevu. Prejdime teda k rýchlej príprave jednoduchej a mimoriadne chutnej polevy.

Ingrediencie na polevu:

  • 200 g práškového cukru
  • 4-5 polievkových lyžíc vody
  • 1 PL citrónovej alebo pomarančovej šťavy


Príprava polevy:

  1. Začneme preosiatím práškového cukru cez sito do čistej misky. Je dôležité, aby sme z hlavnej prísady odstránili všetky hrudky.
  2. K cukru postupne pridávame vodu, pričom stále miešame a snažíme sa rozbiť všetky hrudky, ktoré sa v miske nahromadia.
  3. Do zmesi pridáme lyžicu citrusovej šťavy a opäť premiešame. Ak nám konzistencia vyjde príliš riedka, môžeme pridať ešte trochu práškového cukru.
  4. Ako by mala vyzerať dokonalá poleva? Požadovaný efekt sa dosiahne, keď poleva začne stekať z lyžice rovnomerným prúdom.
Sladká a dokonale lesklá biela poleva je jednou z najjednoduchších polev, ktorou možno ľahko ozdobiť domáce torty
Foto: shutterstock/Arina P Habich

Ako skladujete polevu?


Skúsení cukrári odporúčajú použiť polevu ihneď po príprave. Ak ju necháte ešte niekoľko dní, zistíte, že sa z nej postupne odparuje voda. Takto začne hustnúť, až nakoniec úplne stuhne. V tejto forme už nebude vhodná na zdobenie tort alebo sušienok.
Existuje jednoduchý spôsob, ktorý môže predĺžiť trvanlivosť domácej polevy. Prebytok môžete dať do vrecka na zips a skladovať v chladničke približne dva týždne. Nič vám nebráni skladovať sladkú polevu v mrazničke, kde vydrží až niekoľko mesiacov. Pred zdobením stačí polevu vybrať na kuchynskú linku, nechajte ju zohriať na izbovú teplotu a pridať trochu horúcej vody.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Veľkonočná čokoládová roláda s exotickým nádychom. Nedá sa jej odolať

Piškótový koláč s kefírom. Piškóta nebola ešte nikdy taká nadýchaná


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Na krehkom cestíčku,… ale nie je to jablkový koláč. Pretriete si oči a neuveríte, o koľko je to chutnejšie

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia_Panait). Jablkový koláč je kráľovnou jesenného pečenia, ale nie je to jediná vec, ktorou ľudia žijú na jeseň. Existuje…

Vôbec nie kuriatka. Tieto huby sú ešte lepšie na miešané vajíčka

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Aleksandra Duda). Jeseň je nepochybne obdobím, keď na stoloch kraľujú huby. Dajú sa z nich pripraviť aromatické omáčky, lahodné…

Skutočná klasika medzi jesenným pečivom. S týmto receptom upečiete slivkový koláč behom chvíľky

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rimma Bondarenko). Sezóna sliviek sa pomaly končí, tak prečo ich nevyužiť v kuchyni. Neviete, čo pripraviť? Slivkový koláč je…

Zabudnite na spľasnutú piškótu. Priateľka cukrárka mi prezradila, v čom spočíva tajomstvo

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Towfiqu ahamed barbhuiya). Každá hostiteľka chce, aby jej piškóta bola mäkká a nadýchaná. Takáto vydarená piškóta je ideálnym základom…

V tejto tekutine namočte bravčové mäso. Rezne budú po vyprážaní chutné a jemné

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Radi jete bravčové rezne a chcete ich dokonale pripraviť? Ak chcete, aby boli ešte lepšie a chrumkavejšie,…

Auto Trendy

Tieto ojazdené autá z Nemecka sa teraz predávajú ako žreby

18.10.2024 Redakcia Auto trendy - Slováci sú čoraz ochotnejší kupovať ojazdené autá a predajcovia dovážajúci ich z Nemecka majú čoraz viac dôvodov na radosť. Podobne ako v posledných rokoch sú…

Nebezpečné baktérie v aute! Odkiaľ pochádzajú, aké choroby spôsobujú a ako sa ich zbaviť?

18.10.2024 Redakcia Auto trendy - Mnohí ľudia trávia v aute až niekoľko hodín denne. Nie všetci však nezabúdajú na pravidelné a dôkladné čistenie a dezinfekciu jeho interiéru. Podľa štúdie vedcov…

Nemci sú frustrovaní z elektromobilov. Každý tretí majiteľ sa vracia k nafte a benzínu

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Každý tretí nemecký majiteľ elektromobilu sa vracia k spaľovaciemu vozidlu. O nemeckom rozčarovaní z elektromobilov informuje portál denníka Welt s odvolaním sa na údaje najväčšej…

Kedy vymeniť kvapalinu do ostrekovačov za zimnú? Vodiči na toto pravidlo stále zabúdajú

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Kedy by sme mali vymeniť kvapalinu do ostrekovačov? Ak nechcete, aby vás na parkovisku čakalo nepríjemné prekvapenie, radšej si tento termín zapamätajte. Odborníci poukazujú na…

Čo použiť na vyčistenie čalúnenia auta

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Čalúnenie auta je vystavené rôznym druhom nečistôt, od drobných škvŕn až po trvalé stopy po jedle, nápojoch a blate. Mnohí ľudia sa pýtajú, čím vyčistiť…

Alfa Romeo prekvapuje v plus. V roku 2027 sa objaví úplne nový model a nástupcovia Giulie a Stelvia nebudú výlučne elektrické

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Odchádzajúci šéf značky Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato potvrdil uvedenie úplne nového veľkého modelu v roku 2027. Rozptýlil pritom pochybnosti o pohonnom ústrojenstve budúcich generácií modelov…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov