24.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/ponce_photography).
Tvrdý tvarohový koláč s hrudkami syra už musí byť minulosťou. Teraz si vychutnávame dezerty, ktoré sú nadýchané ako obláčik. Ich príprava nie je náročná, ale nebojte sa experimentovať. Ukázalo sa, že táto ingrediencia si poradí.
Na našich stoloch sa často objavujú syrové koláče. V každej domácnosti chutia inak. Stojí však za to pripraviť tento koláč tak, aby ste prekvapili svojich hostí. Zaručujem vám, že takýto nadýchaný cheesecake ešte nikdy nejedli. Budú nadšení a budú si pýtať recept.
Recept na tvarohový koláč nadýchaný ako obláčik. Vaši hostia budú prekvapene otvárať ústa a pýtať si dupľu
Tvarohový koláč je neodolateľný. Musíte však vedieť, ako ho pripraviť. Ukázalo sa, že ingredienciou, vďaka ktorej je koláč nadýchaný ako oblak, je… šľahačka. Šľahačka. Pre mnohých je tento výrobok obrovským prekvapením. Mňa to však neprekvapuje. Aj ja som si myslela, že to nie je veľmi dobrý nápad, ale vyskúšala som recept a už nikdy nebudem robiť cheesecake iným spôsobom.
Ingrediencie:
- 1 kg dvakrát mletého tvarohu,
- 150 g studeného masla,
- 250 g práškového cukru,
- 11 vajec,
- 100 g zemiakového škrobu,
- 100 g pšeničnej múky
- pol čajovej lyžičky prášku do pečiva,
- 1 polievková lyžica cukru,
- niekoľko kvapiek vanilkovej arómy,
- 400 ml studenej 30 % smotany,
- 2 balenia smotanového pudingu.
Najlepší recept na nadýchaný tvarohový koláč. Príprava krok za krokom
Spôsob prípravy:
- Do misky vložte na kocky nakrájané maslo, pridajte prášok do pečiva, 100 g práškového cukru, zemiakovú a pšeničnú múku a pridajte jedno vajce. Vymiesime na hladkú hmotu. Chladíme v chladničke 30 minút a po vybratí ňou vyložíme dno formy.
- Krehké cesto popichajte vidličkou. Pečieme 10-15 minút pri teplote 180 °C.
- Oddeľte žĺtky od bielkov a potom ich zmiešajte s ďalšími 100 g práškového cukru. Keď je zmes svetlá a nadýchaná, pridajte syr a pudingový prášok. Miešajte, kým sa prísady nespoja.
- V samostatnej miske vyšľahajte bielky so štipkou soli, zvyškom práškového cukru a niekoľkými kvapkami vanilkovej arómy. Bielka pridajte do tvarohovej zmesi.
- Do samostatnej misky nalejte smotanu, vyšľahajte ju a pridajte k zvyšku zmesi. Zmes jemne premiešajte a nalejte na upečený základ.
- Tvarohový koláč pečte 40 minút pri teplote 180 °C. Potom teplotu znížte na 160 stupňov a pečte ďalších 20 až 25 minút.
- Po upečení vypnite rúru, otvorte dvierka a nechajte koláč úplne vychladnúť. Podávajte ho, keď stuhne. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Malinový oblak odchádza. Túto Veľkú noc budem svojim hosťom ponúkať verziu s pistáciami
Takýto veľkonočný koláč nekúpite v žiadnej cukrárni. Spojím vrstvy a stane sa sladké kúzlo
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.