25.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Timolina).
Zemiakové placky sú vysnívaným obedom, popoludňajším občerstvením alebo spôsobom, ako si účinne zlepšiť náladu po náročnom dni. Recept na zemiakové placky je jednoduchý, ale ako ich urobiť chrumkavé a zlatisté? Všetko je to o triku s cibuľou – tu záleží na správnom načasovaní. Tak ma to naučila moja babička.
Zemiakové placky sú jedným z najlepších jedál na svete, pretože nič vás nepoteší lepšie ako teplé a chrumkavé placky. Recept na zemiakové placky je triviálny, ale dobre vieme, že to, čo sa zdá triviálne, nás môže najčastejšie prekvapiť. Dnes vám však povieme, ako pripraviť dokonalé zemiakové placky, a práve tu sa hodí osvedčený trik. Všetko je to o cibuli – ak ju pridávate do zemiakov, pridajte ju tesne pred smažením. A nezabudnite strúhané zemiaky poriadne vyžmýkať – to sú dve zlaté pravidlá zlatistých placiek.
Najlepšie zemiakové placky – recept od staršej gazdinky
Ingrediencie:
- 1 kg zemiakov,
- 1 cibuľa,
- 2 malé vajcia,
- 2 PL pšeničnej hladkej múky,
- voliteľne plochá lyžička zemiakovej múky,
- soľ podľa chuti,
- voliteľná lyžica kyslej smotany,
- lyžica octu,
- olej na vyprážanie.
Lahodné zemiakové placky – ako ich pripraviť:
- Zemiaky ošúpte, opláchnite a nastrúhajte na najmenšom strúhadle. Môžete ich tiež pomlieť v kuchynskom robote.
- Nastrúhané zemiaky zbavte prebytočnej vody, najlepšie pomocou utierky alebo gázy. S vodou však šetrite a počkajte, kým sa škrob usadí na dne nádoby.
- K nastrúhaným zemiakom pridajte škrob, ktorý sa vyzrážal na dne nádoby. Pridáme múku, vajcia a soľ.
- Cibuľu nastrúhajte najemno. Potom všetko spolu zmiešajte, pridajte ocot a začnite smažiť. Riadne rozohrejte panvicu a pridajte olej.
- Hlbokou lyžicou dávkujte porcie zemiakového cesta do mierne rozohriateho tuku. Smažte na stredne silnom ohni z oboch strán do zlatista a do chrumkava.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Rozpadajú sa vám zemiakové placky pri vyprážaní? Pridajte túto ingredienciu
Zemiakové placky bez gramu múky a pridania vajíčka. Sú príjemne chrumkavé a rozplývajú sa v ústach
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.