26.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Angelika Heine).
Šťavnaté bravčové mäso na sendviči je skutočné zlato. Nie je nič lepšie ako ochutené, šťavnaté mäso, ktoré skvelé chutí. Navyše, ak si toto mäso pripravíte sami, môžete si byť istí tým, čo jete. Tu je recept na bravčovú panenku za sedem minút.
Bravčová panenka za sedem minút je skvelá na Veľkú noc, ale nielen na ňu. Namiesto kupovania údenín v obchodoch, ktoré veľmi často obsahujú chemické prísady, sa rozhodnite pre domáce mäso. Zaručujeme vám, že bude šialene chutiť s prílohou z cvikle s chrenom, kečupu alebo s paradajkami.
Šťavnatá bravčová panenka na sendvič za sedem minút. Väčšinu ingrediencií máte určite doma
Šťavnatá bravčová panenka na sendvič za sedem minút je môj najnovší objav. Náklady na prípravu takejto bravčovej panenky predstavujú len náklady na mäso a korenie, horčicu a majonézu, ktoré už aj tak máme doma. Bude nemožné mu odolať.
Ingrediencie:
- 1 kg bravčovej panenky,
- 2 PL majonézy,
- 2-3 PL horčice, napr. francúzskej,
- niekoľko strúčikov cesnaku,
- korenie: majoránka, granulovaný cesnak, sladká paprika, pálivá paprika, soľ a korenie.
Šialene chutná bravčová panenka na sendvič. Príprava krok za krokom
Spôsob prípravy:
- Mäso dôkladne umyte, potom ho na niekoľkých miestach jemne narežte a vložte doň olúpané strúčiky cesnaku.
- Pripravte zmes korenín a votrite ju do mäsa. Ak chcete, môžete použiť trochu oleja alebo olivového oleja, aby sa korenie ľahšie roztieralo.
- Bravčovú panenku opekajte po dobu siedmich minút zo všetkých strán.
- Takto pripravenú bravčovú panenku môžeme nakrájať na sendviče ešte teplú alebo počkať, kým vychladne. Skvelý je aj plátok bravčovej panenky poliaty omáčkou a podávaný so zemiakmi a obľúbeným šalátom. U nás doma sa bravčové mäso zvyčajne konzumuje až po vychladnutí. Nám najviac chutí s cviklou s chrenom alebo potreté horčicou. Nikto mu neodolá. Mäso je chutné, šťavnaté a navyše jednoduché na prípravu. Odporúčam.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako pripraviť mleté rezne, aby boli šťavnaté a jemné? Jedna vec, ktorú moja babička nepridávala
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.